Başkonsolos Yılmaz'dan ilk açıklama

Serbest kalan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'dan ilk açıklama geldi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, radikal selefi örgüt IŞİD tarafından rehin alındıktan 100 gün sonra serbest bırakılan Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz ve beraberindeki 48 çalışanı Şanlıurfa Havalimanı'nda karşıladı. Davutoğlu daha sonra rehinelerle birlikte uçakla Ankara'ya geldi.

Başbakanlık uçağının Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından kaçırılan rehineler kendilerini heyecanla bekleyen yakınlarına kavuştu.

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Esenboğa Havalimanı’ndaki karşılama töreninin ardından Ankara Turan Güneş Bulvarı 543 Sokak’taki evine geldi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte saat 13.20 civarında evine gelen Yılmaz, kapıda yaptığı açıklamada, kurtarılma sürecinin zor bir süreç olduğunu söyledi. 

Yılmaz, hislerini şöyle anlattı:

”Bu süreç zor bir süreçti. Başarıyla sonuçlandı. Biz gerçekten bugün çok mutluyuz. Dün benim doğum günümdü. Bugün buradayız, eşim ve çocuklarımla. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri bakanımıza ve emeği geçen bütün herkese gerçekten içten teşekkür ediyoruz. Bu gerçekten bizim arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandı. Hiçbir can kaydı olmadı. Herkes sağ salim geldi. İki bebeğimiz de vardı onlar da geldi. Mutluyuz. Yorgunuz, hiç uyumadık. Yaklaşık iki gündür. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkonsolos, ''Alnınızdaki iz nedir?'' sorusuna ''Çizik'' yanıtını verdi.

Başkonsolosun eşi ise, ”Çok çok mutluyum, eşimin doğum günüydü. 101 günlük cehennem azabından sonra şimdi yeniden doğduk.” ifadelerini kullandı. 

Kapıda komşuları tarafında çiçekle karşılanan Yılmaz ve ailesi, daha sonra dinlenmek üzere evlerine geçti.


CİHAN

20 Eylül 2014 12:31
DİĞER HABERLER