Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ne zaman saat kaçta oynanacak?

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ne zaman saat kaçta oynanacak?
Beşiktaş Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta oynanacak? Beşiktaş Fenerbahçe maçı Lig TV'de pazar günü saat 19.00'da başlayacak...

Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam  karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek. 

Özkahya'nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Ekrem Kan yapacak. Dev maçta dördüncü hakem Mehmet Cem Hanoğlu, beşinci hakem Mustafa İlker Coşkun, altıncı hakem olarak da Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak.

 Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmek istiyor

Lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Ligin 30. haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12, üçüncü Galatasaray'ın da 13 puan önünde lider giren sarı-lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

Beşiktaş ikinciliğini korumak amacında

Derbinin evsahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında.

Siyah-beyazlılar, elektronik bilet uygulamasının devreye girdiği haftada taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanıp, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Derbi öncesi Beşiktaş'ta kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak.

Kulüp başkanlarının derbi karnesi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak Spor Toto Süper Lig'de sezonun son derbisi öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla Beşiktaş karşısında 20 galibiyet, 15 de yenilgi gördü.

Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine seçildiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren iki takım arasında yapılan toplam 43 maçın 20'sini Fenerbahçe, 15'ini Beşiktaş kazanırken, 8 maç berabere sona erdi.

Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 70 gol atarken, kalesinde ise 61 gol gördü.

Beşiktaş ise, 25 Mart 2012 tarihinde yapılan kongrede başkan seçilen Fikret Orman yönetiminde Fenerbahçe ile oynadığı 5 derbi maçtan 2'sini kazandı, 2'sini yitirdi, birinde berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 8 gol atıp, 10 gol yedi.

20 Nisan 2014 13:46
DİĞER HABERLER