Bilal Erdoğan değil Cumhurbaşkanı Erdoğan çağırtmış

Bilal Erdoğan değil Cumhurbaşkanı Erdoğan çağırtmış
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'sehven' ifadeye çağrılmasının ardında Bilal Erdoğan'ın değil babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu ortaya çıktı.

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislere, 'darbe' bahanesiyle dün sabah saatlerinde operasyon yapıldı.  Soruşturmanın dosyasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şüpheli isimler listesinde yer alıyor. Al Jazeera'nin haberine göre, yedi sayfalık şikayet dilekçesinin sahibi, iddia edildiği gibi Bilal Erdoğan değil, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan.

O GRUP TOPLANTISI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Şubat 2014 tarihinde TBMM Grup toplantısında 25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında elde edilen bazı telefon görüşmelerini dinletmişti. Bunun üzerine Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak ‘Kılıçdaroğlu ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek dinleme kayıtlarını temin eden kamu görevlilerinden’ şikayetçi olmuştu.

HEM POLİSLERİ HEM DE KAMU GÖREVLİLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

Erdoğan, şüpheli polisler ve  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra soruşturmayı yürüten savcıları da 'başbakan, bakan ve milletvekillerine yönelik usüldışı soruşturma yürütmekten' şikayet etti.

SAVCILARIN GÖREV VE YETKİSİ YOK

Erdoğan'ın şikayet dilekçesinde ‘Başbakan ve bakanlar kurulu üyeleri hakkında suç şüphesinin öğrenilmesinden itibaren iddianamenin kabulüne kadar geçen sürede Cumhuriyet Savcılarının hiçbir görev ve yetkisi yoktur." denilerek savcıların yetkilerini aştıkları belirtildi. Dilekçede ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Savcılar yürüttükleri soruşturmalar sırasında, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Anayasanın 100. Maddesi kapsamında Meclis soruşturmasına konu edilebilecek ‘suç işlendiğini tespit eden, ihbar alan, delillere ulaşan’ her kişi ve makam gecikmeksizin ve derhal TBMM’ye bilgi vermek zorundadır.”

02 Eylül 2014 14:11
DİĞER HABERLER