Birleşen Gönüller, ABD'de gösterime girdi

Birleşen Gönüller, ABD'de gösterime girdi
Yapımcılığını Ser Film’in üstlendiği 'Birleşen Gönüller' filmi, ABD'nin California eyaletinde gösterime girdi.
Dağıtımını Los Angeles merkezli bir şirketin üstlendiği film İngilizce alt yazıyla iki farklı şehirde aynı anda seyirciyle buluştu.

İzlerken duygu dolu anlar yaşayan seyirciler, film hakkında olumlu konuştu. Seyircilerden bir zamanlar Orta Asya'da öğretmenlik yapmış olanlar için Birleşen Gönüller ayrı anlam taşıdı. Uzun yıllar Azerbaycan'da görev yapan ve halen Amerika'da akademik çalışmalarına devam eden Özgür Koca, filmi izlerken o günleri adeta tekrar yaşadığını söyledi. Koca, "Adanmışlığı ve orada yaşanan zorlukları çok gerçekçi anlatmış. O davaya gönül verenlerin hikâyesi çok güzel resmedilmiş. Film detaylara çok hâkim. Beni duygulandırdı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Filmin geçtiği coğrafyalarda 20 yıl önce öğretmenlik yapan Özkur Yıldız gördüğü pek çok sahneyi birebir yaşadığını söyledi. Yıldız, duygularını "O günlerde 'Keşke bu yaşananların filmi yapılsa' diye düşünürdüm. Gerçekleştiğini görmek beni ayrıca duygulandırdı. Dolayısıyla benim için filmden öte anlam taşıyor." şeklinde dile getirdi.

Başrollerini Hande Soral ve Serkan Şenalp’in paylaştığı film, konusu yanında özellikle Hollywood stüdyolarında çekilen tarihi bölümleriyle gündeme gelmişti. Gerçek bir hikâyeden yola çıkarak hazırlanan film Türkiye’de 1,5 milyonu aşkın izleyiciyle buluştu.

Film, önümüzdeki günlerde ABD’nin diğer büyük şehirlerinde de gösterime girecek.

CİHAN
30 Ocak 2015 22:17
DİĞER HABERLER