Burhan Kuzu yine hüsrana komşu oldu

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. hükümette de yer almadı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. hükümette de yer almadı.

Partinin kurucuları arasında yer alan Kuzu, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu iki televizyon programında yaptığı açıklamada, açıkça görev beklediğini söylemişti. Başbakan adayı olarak gösterilmediği için ‘kırgın' olduğunu gizlemeyen Kuzu, “Benim son dönemim. Ben partinin kurucu üyesiyim. Siyasette ‘kırgın değilim' diyen yalan söyler. 2001'de partiyi kurduğumuz zaman kimseler yoktu.” demişti. “Yeni kabinede bir beklentiniz var mı?” sorusuna ise “Olabilir tabii neden beklemeyelim. Tüm arkadaşlar kadar bizim de doğal hakkımız. Neden olmasın? Ağanın eli tutulmaz derler yani.” karşılığını vermişti.

Burhan Kuzu, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Meclis Başkanlığı’na da Başbakan’ın ricası üzerine aday olmadığını açıklamıştı. O dönemde yaptığı açıklamada da ‘kırgın’ olduğunu söylemişti: “Ben küskün değilim ancak kırgınım, belki de çok kırgınım. Ben bu partinin kurucu üyelerindenim, bazı şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum.”

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Kuzu’nun dışındaki neredeyse bütün isimler farklı dönemlerde kabinelerde yer aldı. Kuzu ise 12 yıldır hiçbir kabineye giremedi.

29 Ağustos 2014 16:48
DİĞER HABERLER