CHP Grup Başkanvekilinden 17 Aralık uyarısı

CHP Grup Başkanvekilinden 17 Aralık uyarısı
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından 17 Aralık operasyonu hakkında da takipsizlik kararı verileceğine dair duyumlar aldıklarını açıkladı.
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Altay, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili ciddi duyumlar aldıklarını ifade etti. 

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili 3 bakanın da adının karıştığı soruşturmanın bakanlarla ilgili kısmının Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunda yürütülecek olan soruşturmayla ilgili aldıkları ciddi duyumlara göre savcılığın tıpkı 25 Aralık soruşturmasında olduğu gibi bir takipsizlik kararı vereceğine dair duyumlara sahip olduklarını dile getiren Altay, "Soruşturmayı yürüten savcı, üzerinde maddi ve manevi baskılar olduğuna dair çok şiddetli bilgiler var. Sayın savcının, Cumhuriyetin savcısı olduğu bilinciyle hareket edeceğine ve bu soruşturmayla ilgili ortada bu kadar delil varken bir takipsizlik kararı vermek gibi bu soruşturmayı, bu skandalı örtbas etmek gibi bir anlayış içine gireceğine ihtimal dahi vermiyoruz. Böyle bir tutumun Cumhuriyet savcısı eliyle hukukun ırzına geçmekten başka bir şey olmadığının altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

"HÜKÜMET BU PARALEL SENDROMU VE PARANOYASINDAN KURTULMALI"

Polislere yönelik operasyonla ilgili bir soruya da Altay, "Hükümetin bu paralel sendromu ve paranoyasından kurtulması lazım. Türkiye'de kim suç işlemişse, kim kanunları ihlal etmişse yürürlükteki mevzuatımıza göre elbette yargılanması, suçun karşılığı olan cezayı çekmesi lazım. Ama işin tadı kaçtı. Hükümet bu kan davasından bir an önce vazgeçmelidir. Türkiye bu şekilde yeni bir kutuplaşmaya, kamplaşmaya götürülüyor, bu da yanlış. Zaten kamplaşma ve kutuplaşma olmazsa AKP diye bir partinin varlığı söz konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

 
23 Eylül 2014 14:17
DİĞER HABERLER