CHP'den flaş Sümeyye Erdoğan iddiası

CHP'den flaş Sümeyye Erdoğan iddiası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde akademisyenlerle buluşması sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Tezcan, İzmir'e Başbakanlık ofisi açılmasından, Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili olacağı iddialarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

BAŞBAKAN YERİ KALMAYINCA, ÇOCUK PARKI AÇMA ARZUSUNDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İzmir'deki ziyareti sırasında, kentte Başbakanlık ofisi açacaklarını açıklamasına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanın bütün yetkilerini kullandığı için, Ankara'da Başbakanlığa Cumhurbaşkanı fiilen el koymuş durumda. O yüzden Başbakan kendisine İzmir'de bir çocuk bahçesi açma peşinde. Ankara'da Başbakanlığı kaptırınca, kendisine burada bir başbakanlık alanı açma çabasında diye düşünüyorum. Komik bunlar, hepsi Türkiye'nin anayasal sistemiyle izah edilebilecek şeyler değil. Gerçekten çalışmak için açıyorsa, istediği yerde açabilir ama başbakanlığı temsil edemeyen bir Başbakan var ne yazık ki. Fiilen Cumhurbaşkanı şu anda başbakanlık görevini yapıyor. O da İzmir'de oyalanmak için yeni bir yer açma peşinde demek ki" dedi.

"SÜMEYYE ERDOĞAN DOKUNULMAZLIK İHTİYACI KESİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın isminin de milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Bülent Tezcan, “17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin. Sümeyye Erdoğan için hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önleme olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler" diye konuştu.

DHA
01 Şubat 2015 15:42
DİĞER HABERLER