Çağlayan Adliyesi'nde şok görüntü

Çağlayan Adliyesi'nde şok görüntü
Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyon sonucu gözaltına alındıktan sonra emniyette savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, savunması için duruşma salonuna alındı.

Emniyette savcılık ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ekrem Dumanlı, getirildiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savunması için mahkeme salonuna alındı.


HUKUKSUZLUK ADLİYEDE DE SÜRÜYOR

Adliyenin içerisinde koridorları bariyerlerle bölüp, duruşmanın izlenmesi polisler tarafından engelleniyor. Çok sayıdaki polisin kameralarla çekim yapmasına avukatlar fişleme yapılıyor diye tepki gösterdi. Koridorların kapatılmasına gerekçe gösterilen hakim kararında 'koridor' ifadesi bulunmamasına rağmen yapılan uygulama da bir başka hukuksuzluk olarak kayıtlara geçti. 

AVUKATLARIN FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERİ ÇEKİLDİ

Öte yandan polisler, avukatlar ve basın mensuplarının fotoğraf ve görüntülerini çekti. Avukatlar ise bu uygulamanın fişleme olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Uzun süre yaşanan tartışmanın ardından Dumanlı'nın avukatları kimlik ibraz ederek koridora girdi. Diğer avukatlar da uygulamaya tepki göstererek adliye önünde basın açıklaması yaptı.


18 Aralık 2014 11:03
DİĞER HABERLER