Çağlayan Meydanı'nda görülmemiş engel

Çağlayan Meydanı'nda görülmemiş engel
Özgür basına yönelik operasyona karşı yapılan demokrasi eylemini engellemek için görülmemiş önlem alındı.

Polis araçlarıyla doldurulan meydan, vatandaşlara kapatıldı. Özgür basına yönelik operasyon üzerine Türkiye genelinde halk, tepki eylemlerine başlamıştı. Demokrasiye ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak için yapılan eylemler İstanbul Adalet Sarayı önünde de yapılıyordu. Ancak geçtiğimiz haftasonundan itibaren Çağalayan'daki bu eylemlere izin verilmiyor. Cumartesi ve Pazar günü demokrasi nöbetine gelen vatandaşları polis dağıtmıştı.

Bugün ise polis kalabalığın gelmesi ihtimaline karşı görülmemiş bir önlem aldı. Eylem yapılmasına izin verilen ve daha önce farklı kesimlerin eylemlerine sahne olan adliye önündeki meydana çok sayıda polis aracı getirildi. TOMA, otobüs ve midibüsler aralıklarla meydana dizildi. Araçların etrafından da şerit çekilerek meydan kapatıldı.

14 Aralık'tan itibaren çocuk-yaşlı, kadın-erkek meydanı dolduran kalabalık 'özgür basın susmaz' sloganları eşliğinde nöbete başlamıştı. Kur'an-ı Kerim, cevşen ve dua okuyan kalabalık hiçbir taşkınlık yapmadığı gibi çöplerini dahi toplayıp meydandan ayrılıyordu.

22 Aralık 2014 13:03
DİĞER HABERLER