Canlı yayında polis arkadaşlarına seslendi, ayakkabı kutularını hatırlattı

Hakkari Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislerin sahur sofralarından alınmasına sert tepki gösterdi ve arkadaşlarına "Hepsiyle gurur duyuyorum. Suçsuzsunuz..." diye seslendi..

17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla, KCK ve Balyoz soruşturmalarını yürütün polislere geceyarısı operasyonu yapılmasına ve sahur sofrasından alınmalarına yönelik tepkiler sürüyor.

"BU OPERASYON YARGI ÜZERİNDEKİ VESAYETİN AÇIK BİR GÖSTERGESİDİR"

Samanyolu Haber TV canlı yayınına telefonla bağlanan Hakkari Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, "En az Gazze kadar vahim bir durumla karşı karşıyayız. Hiçbir gerekçesi olmayan ve ısmarlama kanunlarla hazırlanan vesayet ortamının mahsulü bir operasyonla karşı karşıyayız. Bu operasyon yargı üzerindeki vesayetin açık bir göstergesidir." şeklinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

"SAHUR VAKTİ OPERASYON YAPAN BELLİ Kİ DİNDEN DİYANETTEN BİHABER!"

"Bu cesur insanlar operasyon yapılacağı bilgisi medyada yer almasına rağmen kaçmadılar. Çünkü yaptıkları her şeyin hukuka uygun olduğundan hiç tereddütleri yoktu." diyen Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, "Sahur vakti operasyon yapan belli ki dinden diyanetten bihaber!" ifadelerini kullandı.

"GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM. HEPSİYLE GURUR DUYUYORUM. SUÇSUZSUNUZ!"

Yolsuzluğu soruşturan emniyet mensuplarına yapılanın, tamamen hukuka aykırı yürütülen bir operasyon olduğunun altını çizen Ergüder, gözaltına alınan meslektaşlarına seslenerek şunları söyledi:

"Gözaltındaki arkadaşlarıma sesleniyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum. Suçsuzsunuz. Ya suçlu olsaydınız arkadaşlar. Ya kasaların hesabını vermek zorunda kalsaydınız. Ya ayakkabı kutularının hesabını vermek zorunda kalsaydınız. Sıfırlama telaşıyla bütün akrabayı talukatınızı harekete geçirmek zorunda kalsaydınız. Zor bir durum, Allah kolaylık ihsan etsin. Arkadaşlarımın annelerine babalarına eşlerine Allah sabırlar versin. Sizin vakarınız onlara güç verecektir. Allah yardımcınız olsun."

“ARTIK BU ZULME DAYANAMIYORUM” DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ

Tufan Ergüder 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından sonra “Artık bu zulme dayanamıyorum” diyerek Hakkari Emniyet Müdürlüğünden istifa etmişti. Ergüder'in, istifasına, son zamanlarda özellikle emniyet kanadında yapılan görevden almalardan dolayı birimlerin boşaldığı, mevcut dosyaların kapatılmaya başlandığı, KCK yapılanmasına yönelik herhangi bir faaliyetin yapılamadığı ve atılacak adımlara sürekli engel olunduğunu gerekçe gösterdiği söylenmişti. 

SAMANYOLUHABER.COM

22 Temmuz 2014 16:52
DİĞER HABERLER