Çarşı'dan çok sert 'darbe' cevabı

Çarşı'dan çok sert 'darbe' cevabı
Gezi Parkı olayları sırasında hükümeti devirmek iddiasıyla müebbet ile yargılanan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı, sert bir açıklama yaptı: “Hırsızlık, yolsuzluk ile suçlanmadık. Pes etmeyeceğiz”

Ce­bir ve şid­det kul­la­na­rak, hü­kü­me­ti or­ta­dan kal­dır­ma­ya te­şeb­büs et­mek id­di­asıy­la ağır­laş­tı­rıl­mış mü­eb­bet ha­pis ce­za­sı is­te­miy­le da­va açı­lan Çar­şı gru­bu, in­ter­net si­te­sinde bir açık­la­ma ya­yın­la­dı. Açık­la­ma­da suç­la­ma­lar sı­ra­lan­dı. “Ne mut­lu biz­le­re ki,  suç­la­ma­lar içe­ri­sin­de hal­kı ge­ce gün­düz, ço­luk ço­cuk de­me­den ga­za boğ­mak yok. Ten­ha­da hun­harca bir gen­ci dö­ve­rek öl­dür­mek yok. ‘Üç ta­ne sık­tım' yok. Ça­tı­dan adam at­mak yok. Ek­mek al­ma­ya gi­den ka­ra kaş­lı fi­da­nın on be­şin­de top­ra­ğa ve­ril­me­si yok. Hır­sız­lık, yol­suz­luk yo­k” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

AS­LA PES ET­ME­YE­CE­ĞİZ

Bir ey­le­min ah­la­ki de­ğe­ri­ni ar­dın­da­ki ni­yet­le­ri­ni be­lir­le­ye­ce­ği vur­gu­la­nan açık­la­ma­da şöy­le de­nil­di: “16 Ara­lı­k’­ta dep­las­ma­na gi­di­yo­ruz; Ada­let, hu­kuk, vic­dan ve ül­ke­mi­zin ya­rın­la­rı için gi­di­yo­ruz. Va­n’da üşü­yen, So­ma­’da ağ­la­yan ço­cuk­lar için... So­kak kö­pek­le­ri, ye­tim­ler, yaş­lı­lar için gi­di­yo­ruz. Ka­ra­de­ni­z’­e de­re ol­mak için gi­di­yo­ruz. Bi­zi kan­ser eden bu hu­kuk­suz­lu­ğa ilik bul­mak için gi­di­yo­ruz. Tri­bü­ne çık­mak bi­zim için bir da­va­dır, Be­şik­taş da­va­sı­dır. Git­ti­ği­miz her yer­de bu da­va için hay­kır­mak­tan ge­ri dur­ma­yız. 16 Ara­lık dep­las­ma­nın­da da o mah­ke­me kür­sü­le­ri bi­zim için in­san­lı­ğın da­va­sı­nı hay­kı­ra­ca­ğı­mız bir tri­bün­dür. As­la pes et­me­ye­ce­ğiz, ha­ra­mi­le­rin sof­ra­sı­na diz çök­me­ye­ce­ğiz.”

Kılıçdaroğlu: Erdoğan suç işlemeye devam ediyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş-Asteras maçını tribünde izledi. Maç öncesi soruları yanıtlayan CHP lideri, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bank Asya hakkında yapmış olduğu 'O banka batmış zaten' açıklamalarını sorması üzerine "Suç işlemeye devam ediyor" yanıtını verdi. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya da destek verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Onları yürekten kutluyorum. Çarşı'ya destek veriyorum. Onlar benim kalbimde, yüreğimde. Ülkesini seven insanlar. Demokrasinin, hukukun üstünlüğünü savunuyorlar. Gönlüm hep onların yanında" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

19 Eylül 2014 08:01
DİĞER HABERLER