Coca-Cola: Rusya'dan ayrılmıyoruz

Coca-Cola: Rusya'dan ayrılmıyoruz
MOSKOVA (CİHAN)- Coca-Cola'nın, Rusya'nın Nijni Novgorod kentindeki fabrikası eskiyen hatlar sebebiyle kapatıldı. Coca-Cola, Rusya'nın modernizasyon programı çerçevesinde 2 eski hattı kapatırken, 15 yeni hattı devreye aldı.

Coca-Cola'nın Rusya temsilciliği, Coca-Cola Hellenic'ten Rus basınına yapılan açıklamada, eski 2 hat gerekçesiyle ürün kapasitesinin başka kentlerdeki yeni hatlara aktarılacağı ifade edildi.

Açıklamada, "2012-2014 yıllarında Coca-Cola, Rusya'da üretim kapasitesinin modernize edilmesi için yatırım yaparak yeni 15 hat açtı. Şirket, Nijni Novgorod'da eski 2 hatta ürün kapasitesini modernize edilen komşu alanlara aktarılması yönünde karar aldı. Bunlar; Samara, Oryol, Moskova, İstra ve Rostov" bilgisi verildi.

Nijni Novgorod'tan ayrılma gibi bir niyetlerinin olmadığına işaret eden Coca-Cola Rusya Temsilciliği, bölgede ticari ve distribütör-lojistik merkezi olarak çalışmalarına devam edeceklerini ve müşterilere hizmet edeceklerini kaydetti.

İşten çıkarmalara ilişkin konuya da değinen Coca-Cola yetkilileri, "İşten çıkarılma gibi bir durum söz konusu olsa bile bu mevcut mevzuat bağlamında yapılacak." dedi.

1996 yılında Nijni Novgorod'ta faaliyete başlayan Coca-Cola'nın Rusya'da 12 fabrikası bulunuyor.

Rus Life News Haber Ajansı ise fabrika kaynağına atıfta bulunarak yaklaşık 200 kişinin işten çıkarıldığını iddia etti.
CİHAN
04 Mart 2015 19:32
DİĞER HABERLER