Cuma hutbesinde temel atma törenine çağrı yapıldı

Cuma hutbesinde temel atma törenine çağrı yapıldı
DENİZLİ (CİHAN)- Denizli'de bir camideki cuma hutbesinde, temel atma törenine katılma çağrısı yapıldı. Pamukkale ilçesi Deliktaş Mahallesi'ndeki Hacı Hasan Camisi'ndeki hutbede cemaat, Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin bulunacağı, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı temel atma törenine çağrıldı.

Bakan Zeybekci, bugün geldiği Denizli'de, cuma namazını Hacı Hasan Camisi'nde kıldı. Namazdan önce cemaat olarak camiye giden Zeybekci için saflar dolu olmasına rağmen imamın arkasında yer ayrıldı. Hutbede, insanların dünyaya düşkün, âhireti ise hatırdan uzaklaştırma eğiliminde olduğu anlatıldı. İmam, hutbenin sonuna doğru Zeybekci'nin temel atma törenine katılacağını söyleyerek cemaati de davet etti.

'DÜNYANIN HER YERİNDE İTİBARI OLAN, DEDİĞİ DİNLENEN BİR TÜRKİYE VAR'

Cuma namazından sonra temel atma törenine katılan Bakan Zeybekci ise burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağ atladığını ve atlamaya devam ettiğini söyledi. Zeybekci, "Türkiye bugün, inanın artık dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Bir zamanlar, bundan 10 sene önce, 12 sene önce, 2001, 2002'de bu memleketi başkaları yönetiyordu. Bu memleketi, IMF'nin memurları yönetiyordu. Bu memlekette, Dünya Bankası'ndan gönderilen bir Ekonomi bakanı vardı. Bu memlekette fakir fukaranın, sizlerin ödediği vergilerin yüzde 85'i faize gidiyordu, tefeciye gidiyordu. Şimdi vergilerin yüzde 15'i faize gidiyor, biz buna isyan ediyoruz." dedi.

Eskisi gibi başı önünde, sesi cılız çıkan bir Türkiye olmadığını vurgulayan Bakan Nihat Zeybekci, "Dimdik yürüyen, dünyanın her yerinde itibarı olan, dünyanın her yerinde dediği dinlenen, bir zamanlar gibi el açan değil, bakın gurur duyacağınız, bir şey söyleyeyim ben size, nNasıl bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var, ne olur aklınızda tutun. Bir zamanlar el açan, IMF'nin önünde bekleyen Türkiye Cumhuriyeti, son dört yıldan beri dünyada kardeşlerine, mazlumlara, ihtiyaçlara en yüksek bağışta bulunan ülke. Amerika'nın da önünde, İngiltere'nin de önünde. 70 sente, 10 milyona, 5 milyona muhtaçken şimdi 4.5 milyar dolar yılda yardım eden ülke haline geliyor. Böyle olduğu zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu al bayrak Orta Asya'da da, Doğu Türkistan'da da, Myanmar'da da, Somali'de de, Sudan'da da, Balkanlar'da da, Kuzey Afrika'da da, Irak'ta da, Suriye'de de Allah'ın izniyle böyle dalgalanıyor. Bu yardımlarla dalgalanıyor. Oralarda itibarlı bir Türkiye var artık. El açıldığı zaman veren bir Türkiye var." şeklinde konuştu. CİHAN
27 Şubat 2015 17:26
DİĞER HABERLER