Cumhurbaşkanı Gül'den adaylık açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül'den adaylık açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül'den cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanılğı adaylığı ile ilgili, "Başbakan ile konuşacağız dedim. Yakında konuşacağız. Tabii ki ikimizle ilgili bir konu, başka adaylar da söz konusu olacaktır. Neticede Türk halkı karar verecektir. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde de dememektedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül: MİT yasasını yakından takip ediyorum

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’de görüşülen MİT yasa tasarısını yakından takip ettiğini ifade etti. Gül, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Başbakan Erdoğan’la henüz görüşmediğini kaydetti. 

Letonya Cumhurbaşkanı Andirs Berzins’ı Çankaya Köşkü’nde kabulünde basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’te görüşülen MİT yasa tasarısına dair şunları söyledi: "Daha önceki bir çok yasada olduğu gibi bu yasayı da yakından takip ediyorum. Bu tip yasalar tartışmalı konulardır, işin doğası gereği. Görüşlerimi (ilgililere) dikkatli bir şekilde paylaştım. Nihayetinde Meclis’in vereceği bir karardır.’’

"‘Başbakanla konuşacağız’demiştim henüz bunu yapmadım"

 Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda bir soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, "Cumhurbaşkanlığının seçim takvimi açıklandı. ‘Başbakanla konuşacağız’demiştim henüz bunu yapmadım. Yakında konuşacağız. Şüphesiz başka adaylar da söz konusu olacaktır. Türk halkı karar verecektir. Hiç kimse ‘şimdiden bu benim cebimdedir’ de dememektedir. Benim ne düşündüğüm de muhakkak önemli olacaktır.’’ dedi. 


16 Nisan 2014 14:08
DİĞER HABERLER