Danıştay haksızlığa 'dur' dedi, polis kolejlilere gün doğdu

Danıştay haksızlığa 'dur' dedi, polis kolejlilere gün doğdu
Danıştay polis kolejine yapılan haksızlığa "dur" dedi. Mahkeme polis koleji öğrencilerinin doğrudan akademiye geçişini engelleyen yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurdu.
3 Haziran 2014'te Polis Akademisi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, polis koleji öğrencilerinin doğrudan akademiye geçiş hakları sınırlandırılmıştı. Daha önce öğrenciler akademiye sınavsız ve mülakatsız geçiş yaparken yönetmelik değişikliğiyle fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat sınavı getirildi. Yönetmelik değişikliği sonrası polis kolejinden bu yıl mezun olan 316 öğrenciden yalnızca 80'i mülakatı geçerek Polis Akademisi'ne girebildi. 

YÖNETMELİK YASALARA AYKIRI 

Değişikliğe itiraz eden veliler konuyu mahkemeye taşıdı. Başvuruyu değerlendiren Danıştay 8. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda yönetmelik değişikliğinin Anayasa ve kanuna aykırı olduğu vurgulandı, polis kolejinde okumakta olan ya da bitiren öğrencilerin haklarını kısıtladığı belirtildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SAVUNMASI YETERSİZ BULUNDU 

Kararda İçişleri Bakanlığı'nın, 'rütbeli amir sayısındaki fazlalığın önlenmesi için kontenjan ve sınav usulü düzenlendi' savunması da yetersiz bulundu. Mahkeme ayrıca Akademiye giremeyen polis koleji öğrencilerinin polis meslek yüksek okullarına sınavsız geçişi ile meslek yüksekokuluna girmeyenlerin yüklenme senedinden muaf tutulması yönündeki hükümlerin de yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 

BAKANLIK "FAZLA VAR" DİYOR, AKADEMİ ÖĞRENCİ ALMAK İÇİN İLAN VERİYOR 

İçişleri Bakanlığı 'rütbeli amir sayısındaki fazlalık' gerekçesiyle yönetmelik değişikliğinin hazırlandığını savunurken Polis Akademisi geçtiğimiz günlerde verdiği ilanla Ankara, İstanbul ve İzmir'de 2 bin 500 öğrenci alınacağını duyurdu. Akademi amir ihtiyacının karşılanması gerekçesiyle ilan verdiğini açıkladı. 

02 Ekim 2014 14:39
DİĞER HABERLER