Davutoğlu'ndan Babacan ve Başçı açıklaması

Davutoğlu'ndan Babacan ve Başçı açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerde Erdoğan'ın faiz politikalarını eleştirerek hedef aldığı hatta isim vermeden vatana ihanet suçlaması yaptığı Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Başbakan Yardımcı Ali Babacan ile ilgili açıklama yaptı.

ALİ BABACAN VE MERKEZ BANKASI BAŞKANININ İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

"Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanının istifası söz konusu değildir." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti;

"Sayın Babacan son derece farklı bir konuyla ilgili gelmişti, ben çağırdım. Hemen bir takım farklı yerler, bazı çevreler böyle bir haber yaymışlar. Hiçbir şekilde aslı yok. Ama dediğim gibi kimse istifası vermedi ne de istifa kelimesinin geçtiği bir konuşma söz konusu. Ekonomik spekülasyon yapmak isteyenlerin çalışması böyle bir şey söz konusu değil. "

SİLAHLARI BIRAKMANIN ‘AMA’SI OLMAZ

Geçtiğimiz gün hükümet ile HDP heyetinin yaptığı ortak toplantıda gündeme gelen silah bırakma meselesini de değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi;

Açıklamalar baktığınız zaman bazı farklılıklar olduğunu görürsünüz. Bu bizi ilgilendirmez, bu açıklamayla birlikte yeni bir dönem başladı. HDP içinde de açıklama yapan ve yorum yapan Selahattin Demirtaş arasında farklılıklar var. Bunu çözmeleri gerek. Silahları bırakmanın 'ama'sı olmaz. Selahattin Demirtaş her yerde barış mesajı veriyor, bunun gereğini yap. Orda barış dedikten sonra buna karşı çıkarsan kimse buna inanmaz. Demirtaş Cuma günü yapılan açıklamayı provoke etmemeli. Demirtaş bunun içini boşaltacak bir şey yaparsa her şeyden önce kendine yazık etmiş olacak. Silahların bırakılması şekli. Bunun detaylarını konuşuruz. Önemli olan hiçbir yerde silahlı bir yöntemin hiçbir şekilde barındırılmaması. Bu silahları bir gün kullanırım dememeli. 
02 Mart 2015 21:45
DİĞER HABERLER