Davutoğlu'nun dinlemelerle ilgili 'kanaati' değişti

Davutoğlu'nun dinlemelerle ilgili 'kanaati' değişti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ile ilgili skandal dinlemenin kaynağı konusundaki kanaatlerini esnetti.

Olayın hemen ardından hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan ‘Hizmet Hareketi’ni suçlayan Davutoğlu, dün dış istihbarat ve içeride olabilecek sızıntılar dâhil, her ihtimali göz önüne aldıklarını söyledi. Hükümet medyasının bu konudaki haberlerini de doğrulamadı. Davutoğlu, ‘Hizmet’i suçlamasıyla ilgili sözleri sorulduğunda bunun kanaate dayandığını itiraf etmişti.

Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan skandal dinlemenin internete düşmesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden hiçbir delile dayanmaksızın kayıttan Hizmet Hareketi’ni sorumlu tutan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu ilk pozisyonunda değişiklik sinyali verdi. Daha önce de Hizmet ile ilgili sözlerinin yalnızca ‘kanaat’ bazlı olduğunu itiraf eden Davutoğlu, bakanlıktaki üst düzey Suriye toplantısının dinlenmesi ve kayıtların sızdırılmasıyla ilgili “dış istihbarat, dış etki de dahil, iç etki de, içeride olabilecek sızıntılar da dahil, her ihtimalin göz önüne alındığını” açıkladı. Davutoğlu, iktidara yakın medyada çıkan haberleri doğrulamazken emniyet ve istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Davutoğlu, dün Arnavut mevkidaşı Ditmir Bushati’yi ağırladı. Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında Davutoğlu’na Dışişleri dinlemesiyle ilgili medyada çıkan haberler soruldu. Türk Bakan, önceki açıklamalarına göre daha temkinli konuşmayı tercih etti. “Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor emniyet birimlerimiz ve istihbarat birimlerimiz tarafından… Nihai resmî açıklama yapılana kadar o açıklamayı beklemek lazım ve sadece ona itibar etmek doğru olur. Dış istihbarat dış etki de dahil iç etki de içeride olabilecek sızıntılar da dahil her ihtimal göz önüne alınarak son derece dikkatli bir çalışma yürütülüyor.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bu çalışmalar bitene kadar gazetelerde değişik haberler ve yorumların yer alabileceğini söyledi ancak mutlaka resmî açıklamanın beklenilmesini istedi. Bakan, geçtiğimiz hafta “dış istihbarat ihtimali” ile ilgili bir soruya cevap vermemişti.

19 Nisan 2014 07:55
DİĞER HABERLER