Demirtaş'tan dehşete düşüren öneri

Demirtaş'tan dehşete düşüren öneri
HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'in saldırılarına karşı ilginç bir çözüm önerisi sundu. "IŞİD vahşetini durdurabilmenin yolu uluslararası güçlerden medet ummak değil" diyen Demirtaş kürtlerin ortak savunma mekanizmasını kurup, ordulaşmaya kadar gitmesi gerektiğini söyledi.

HDP lideri Demirtaş, IŞİD’e karşı savaşan asıl gücün PKK olduğunu savundu. “PKK silah yardımı isterse ne diyecek? Türkiye madem PKK ile barışacak niye olmasın. Marjinal geliyor ama olabilir neden olmasın” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi, IŞİD'in saldırılarının ardından bölgeye gönderdiği heyetin gözlem ve inceleme raporunu açıkladı. Açıklamaya HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ile milletvekilleri katıldı.

Demirtaş, IŞİD vahşetine karşı ilginç bir çözüm önerisi sundu ve şunları söyledi:

"Ulusal birlik sadece siyasi birlik olarak ifade edilmemeli. Ortak savunma kurumları oluşturulmalı, ortak savunma mekanizmaları kurulmalı. Gerekirse bu tür barbarlar ve vahşete karşı ortak ordulaşmaya kadar gidilmesi tartışılmalıdır. Çünkü ortaya çıkmıştır ki böylesine bir vahşeti durdurabilmenin, bu tür barbarlıkları ve saldırıları durdurabilmenin yolu uluslararası güçlerden medet ummak değildir. Kendi özgücüne dayanarak bulunduğu her yerde kendi savunmasını geliştirmek gerçekleştirmektir."

"IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge’ye Türkiye olarak sunabileceğimiz destek neyse sunabilmeliyiz. Silah yardımı olmalıdır. Türkiye, asıl şu soruyu sormalıdır. Orada daha çok PKK savaşıyor. PKK silah yardımı isterse ne diyecek? Türkiye madem PKK ile barışacak, barış olacak, niye olmasın? IŞİD gibi bir barbarlığa karşı orada PKK’lılar savaşıyor. Halkı savunabilen, koruya-bilen tek güç olarak orada onlar kaldı. Mar-jinal gibi geliyor ama olabilir neden olmasın."

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de Kürt halkının geleceği açısından çok önemli bir dönemeçten geçildiğini belirterek çağrıda bulundu ve "Kürdistan'ın dört parçasına buradan sesleniyoruz. Bugün var oluş ve diriliş günüdür. Bugün Kürt halkının kazanımlarını korumaya yönelik bir gündür. Bütün halkımız bu mantıkla, bu anlayışla sürece bakmalıdır ve gerçekten buradaki çabaları güçlü bir şekilde yansıtmalı ve kazanılmalarını korumaya yönelik çabalarını geliştirmelidir." ifadelerini kullandı.

03 Eylül 2014 00:03
DİĞER HABERLER