Dershane temsilcileri yaşanan belirsizliğe dikkat çekti

Dershane temsilcileri yaşanan belirsizliğe dikkat çekti
ÖZDEBİR, GÜVENDER ve Türkiye Özel Okullar Birliği, dershanelerin son durumunu değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.

Özel Dersaneler Birliği Başkanı Faruk Köprülü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dersaneleri kapatma kararından sonra yaşanan belirlizliklere dikkat çekti.  Köprülü, “Bir çok teşvikten bahsedildi ancak şu an itibariyle netleşmiş olan hiç bir teşvik ortada yok” dedi. 

Öğrenci başına verileceği söylenen teşvikin bakanlığın bütçesine bağlı olduğunu vurgulayan Köprülü, olayı şöyle özetledi.  “Bu şu anlama geliyor. Bu yıl bütçenin durumu iyi çok sayıda öğrenciye teşvik verilecek. Sonraki bütçeler iyi olmazsa kimseye teşvik verilmeyecek." Düşüncenin bu yönde olduğunu belirten Köprülü,  "Çünkü kanunda mutlaka teşvik verilecek ibaresi yok" dedi.

Özel Dersaneler Birliği Başkanı Faruk Köprülü, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karardan umutlu oluğunu söyledi. Köprülü,“ Anayasa Mahkemesi bu konuda umut ediyoruz ki olumlu bir karar vererek bu kadar kurumu ve milyonlarca öğrenciyi mağdur etmeyecek. Umudumuz hala devam ediyor.” dedi. 

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan ise  yeni düzenlemeyle 83 yılındaki yönetmeliğe geri dönüldüğünü, bu uygulamayı yapanların ‘özel okulları nasıl sıkıyönetim altında tutabiliriz’ düşüncesinde olunduğunu söyledi.

24 Temmuz 2014 14:32
DİĞER HABERLER