Destici'den hukuksuzluk yapanlara çarpıcı soru!

Destici'den hukuksuzluk yapanlara çarpıcı soru!
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Polislerin bayram namazını kılmalarına müsaade etmeyecek kadar sizi öfkeye sürükleyen nedir? Bunu millete açıklamanızı istiyoruz?" dedi.

Genel merkezde partililerle bayramlaşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tören sonrasında polislere yönelik yapılan sahur operasyonlarını değerlendirdi. Hukukun herkese lazım olduğunu belirten Destici, hukuk içinde kalınması gerektiğini söyledi. Destici, "Polislerin bayram namazını kılmalarına müsaade etmeyecek kadar sizi öfkeye sürükleyen nedir? Bunu millete açıklamanızı istiyoruz?" dedi.

"BU BİR ÖÇ ALMA VE NEFRET"

Baskınların başta kendileri olmak üzere birçok kişiyi üzdüğünü söyleyen Destici, ”Ramazan ayında bayram demeden, sahur demeden, arefe demeden maalesef bazı polislere yönelik operasyonlar düzenlendi. Biz şunu söylüyoruz: 'Hukuk herkese lazım ve herkesin hukuk içerisinde kalması lazım.' Elbette hukukun dışına çıkan olmuşsa, yasadışı bir takım operasyonlar içerisinde yer alan olmuşsa bunlar elbette ki hukuk içerisinde cezalandırılır. Buna hiç kimse bir şey demez. Ama bu bir öç alma, bu bir nefret, bu bir hesap sorma ve hukuk dışı yollarla ya da yeni hukuk süreçleri türetilerek bu işler yapılırsa biz vicdanı olan herkes gibi bu işe karşı çıkarız." dedi.

'SİZİ BU KADAR ÖFKELENDİREN NE?'

Destici hiç kimsenin adaletten ayrılmaması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Özellikle Türkiye’yi yönetenler, devlet adamı konumunda olanlar, yönetici konumunda olanlar, Başbakan, Cumhurbaşkanı yani elinde yetkisini bulunduranlar bu konu da daha titiz olmalılar. Müslüman devlet adamının 2 yüzü vardı; Biri Allah’a dönük yüzü, o dua ve tevhittir. Diğeri de kula dönük yüzü adalettir. Adaletten ayrılırsa her şeyden ayrılmış sayılır. Biz herkes için adalet, illa adalet diyoruz. Bayram Namazı kılmalarına müsaade etmeyecek kadar sizi öfkeye sürükleyen nedir? Bunu millete açıklamanızı istiyoruz. Türkiye’yi yönetenlerin bunu millete açıklaması lazım. Hak, hukuk, adalet herkes için uygulanması lazım."

Daha sonra partililerle bayramlaşan Mustafa Destici, genel merkeze gelen çocuklara harçlık verdi.

29 Temmuz 2014 17:41
DİĞER HABERLER