Devlet Bahçeli'den flaş açıklama

Devlet Bahçeli'den flaş açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni ve kurulan 62. hükümet ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, "Sipariş üzerine kurulan hükümet böylelikle göreve başlamıştır. Her şeye rağmen, bu yeni gelişmenin aziz milletimize, Türk siyaset ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Davutoğlu, Erdoğan'ın vasiliği ve himayesi altında siyasi çalışmalarını yürütecektir" dedi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı devir-teslim töreni dün itibariyle yapılmış, hemen arkasından da perde gerisinde planlandığı gibi, 62.Cumhuriyet Hükümeti'nin kurulma çalışmaları başlatılmıştır. Nihayetinde AKP Genel Başkanı olarak seçilen Ahmet Davutoğlu'nun eline tutuşturulan Bakanlar Kurulu Listesi bizatihi hazırlayan ve bakanları isim isim belirleyen Erdoğan tarafından bugün onaylanmıştır. Sipariş üzerine kurulan hükümet böylelikle göreve başlamıştır. Her şeye rağmen, bu yeni gelişmenin aziz milletimize, Türk siyaset ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Davutoğlu, Erdoğan'ın vasiliği ve himayesi altında siyasi çalışmalarını yürütecektir" dedi.

"ABDULLAH GÜL'E BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK ALENEN YAPILMIŞTIR"

Bahçeli, "Erdoğan'ın başrol oyunculuğunda sahnelenen siyaset tiyatrosu ve siyaset güldürüsü herkesin gözü önünde cereyan etmiştir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya çıkmadan, selefiyle helalleşip şeklen ve usulen görevi devralmadan önemli sayılabilecek sakat ve sorunlu tasarruflara imza atmıştır. Bu demokratik nezaketsizliği, demokratik ayıbı elbette milletimiz ibretle ve hayretle izlemiştir. Ayrıca 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e büyük bir vefasızlık, haksızlık ve saygısızlık alenen yapılmıştır. Önümüzdeki beş yıllık sürede Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edecek Recep Tayyip Erdoğan, devletin teamül ve geleneklerini hiçe saymak şöyle dursun, hukukun üstünlüğünü de sürekli olarak baltalamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sözde üstünlerin, kendini üstün gören kibir ve haset yuvalarının zorlamaları ve tezgâhlarıyla rotasından sapmakta, güzergâhından savrulmaktadır" dedi. Türk devleti bir avuç imtiyazlı zümrenin ve sonradan görme azınlığın elinde avucunda oyuncağa dönmüştür. Uzunca bir süredir yaşanan ve yaşatılan vahim yanlışlar, dün itibariyle iyice yüzeye vuran çarpıklıklar özellikle hukuk, egemenliğin kullanış biçimi ve milli irade adına fazlasıyla kaygı vericidir."


DHA

29 Ağustos 2014 17:45
DİĞER HABERLER