Dikkat! Ebola virüsü doktora bulaştı

Dikkat! Ebola virüsü doktora bulaştı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) adına çalışırken Ebola virüsü kaptığı belirlenen doktor, tedavi altına alındı...

Afrika’daki Sierra Leone’de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) adına çalışırken Ebola virüsü kaptığı belirlenen doktor, özel uçakla Almanya'ya götürülerek tedavi altına alındı.

Alman televizyon kanalları, Dünya Sağlık Örgütü'nün ebola virüsü bulaşan doktorun, Hamburg'a getirilerek Almanya'da bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklara yönelik özel tedaviler uygulanan dokuz hastaneden biri olan Eppendorf Üniversite Kliniği'ne yatırıldığını aktardı. Eppendorf Üniversite Kliniği, hastalık virüsü taşıyan doktorun kimliğine ilişkin daha fazla bilgi verilemeyeceğini açıkladı. Alman Yayın Kuruluşu Deutsche Welle, Hamburg sağlık yetkililerine dayanarak, Sierra Leone'de Ebola virüsü bulaşan Senegalli doktorun, özel bir jetle getirtildiğini ve uçaktan yardım almadan inebildiğini aktardı.

Doktor, havaalanından izole edilmiş bir ambulans içinde, güvenlik önlemleri uyarınca polis eşliğinde kliniğe götürüldü. Hastanın transferinin, toplum sağlığı, havayolu çalışanları ya da ulaşımı sağlayan kişiler için bir tehlike oluşturmadan tamamlandığı ifade edildi.

Hamburg’taki Klinik doktorlarından Stefan Schmiedel, hasta doktora öncelikle acı ve ateş terapisi uygulanacağını bu yolla Ebola’nın öldürücü etkisinin azaltılabileceğini kaydetti. Ebola virüsünün hemorajik ateşe yol açarak, sıklıkla ölüme yol açtığı ifade edildi. Virüse karşı henüz bir ilaç bulunmadığı ifade edildi. Hasta doktorun tedavisinde henüz onaylanmamış bir ilacın kullanılıp kullanılmayacağı hakkında ise bilgi verilmedi. Stefan Schmiedel, ebola virüsünün insandan insana geçmesinin zor olduğunu, vücut sıvılarıyla doğrudan temas ve virüs bulaşmış kişilerin salgıları üzerinden geçebileceğini hatırlattı.

Hamburg'daki Eppendorf Üniversite Kliniği’nde virüslerin bulaşmasını engelleyecek özel izolasyon odalarının bulunduğu kaydedildi. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika'da ebola salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1400'e çıktığını açıkladı. Çok sayıda doktor ve hasta bakıcıya da virüs bulaştığı belirtiliyor. Nijerya'da okulların açılması bir ay ertelenerek eylül yerine ekim ortasında bırakıldı. Air France Havayolları da Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu.


DHA

28 Ağustos 2014 10:03
DİĞER HABERLER