Dışişleri'nin internete düşen ses kaydıyla ilgili çarpıcı detay

Önceki hafta Alman Der Spiegel dergisi tarafından Alman İstihbaratı BND'nin ve ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın (NSA) Türkiye'yi dinlediği haberinin yankıları devam ediyor.

 BND ve NSA'nın Türkiye'yi dinlemesini Samanyolu Haber Televizyonu'nda değerlendiren Hakkari Eski İl Emniyet Müdür Tufan Ergüder, Dışişleri'nde yapılan toplantısının dinlenmesi ile ilgili ilk kez çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

İnternete düşen ses kaydında, o dönemin Başbakan'ı ile o dönemin Dışişleri Bakanı kendi aralarında telefonda konuştuğunu vurgulayan Ergüder,  toplantının devam ettiği ortamda sabit telefonun olduğunu ve uzaktan kumanda ile oradaki ortamın dinlenebileceğini söyledi.

Dinlemelerle ilgili 'BND'ye ve NSA'ya Türkiye'de yer verildi' haberlerini hatırlatan Hakkari Eski İl Emniyet Müdür Tufan Ergüder, "Türkiye'nin Telekomünikasyon altyapısı zaten yabancı şirketler tarafından yapılmıştır. Türkiye'de bu teknoloji yok." dedi.

"SERVİS SAĞLAYICILARI YURT DIŞINDAN KONTROL EDİLİYOR"

Servis sağlayıcıları arızalandığında bunların yurtdışından tamir edildiğini anlatan Ergüder, dinleme yapılabilmesi için o yerde bir iletişim aracının; sabit telefon, cep telefonu ve laptopun olmasının yeterli olduğunu belirtti.

"ORTAMDA SABİT TELEFON VAR  BAŞKA BİR ŞEY ARAMAYA GEREK YOK"
30 Mart seçimlerinden önce Dışişleri'nde yapılan toplantının ses kaydının internete düşmesini  ve bu ses kaydını merak edip dinlediğini hatırlatan Ergüder, şunları söyledi:  "Öncesinde O dönemin Başbakan'ı ile o dönemin Dışişleri Bakanı kendi aralarında konuşuyorlar. Bilgi veriyor, talimatlar alıyor. Daha sonra arkadaşlarıyla toplantıya devam ediyor. Yani ortamda sabit telefon var. Ortamda sabit varsa zaten başka bir şey aramaya gerek yok. Dediğim gibi uzaktan kumanda ile oradaki bütün ortam dinlenebilir. " dedi.

SAMANYOLUHABER.COM

01 Eylül 2014 17:10
DİĞER HABERLER