Diyanet'in sınavında müftüden atama listesi

Diyanet'in sınavında müftüden atama listesi
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Kütahya Müftülüğü'nün Geçici Kur'an Kursu Öğreticiliği için bir sınav yaptığını dile getiren Bal, il müftüsünün yazı göndererek resmi liste dışında bir liste olduğunu ve ona göre atama yapılması gerektiğini söylediğini aktardı.

Müftünün "Paralellere, ülkesini satanlara, görev verilmeyecek." dediğini iddia eden Bal, bu duruma tepki gösterdi. "O zaman sınav yapmaya gerek yok. Devlet kalmamış demektir. Adalet kalmamış demektir." diyen Bal, müftüyü eleştirerek siyaset yapacaksa cübbesini, takkesini çıkararak adam gibi siyaset yapmasını istedi. Polise yapılan operasyonu da değerlendiren Bal, "17 Aralık sonrası yargı önüne çıkmaya cesareti olmayanlar, aynen İspanya ve başka yerlerde olduğu gibi yargı kararını versin diyemeyenler, kendisine güvenemeyenler algı operasyonu yapıyorlar. Zaten Ortadoğu'daki bu sorunlu demokrasilerde hep bu yapılır." dedi.

İçeri alınan polisin ceza alıp almamasının o kadar da önemli olmadığını dile getiren Bal, algı operasyonunun devam ettiğini, yanlış yapan kim varsa karşılarında olduklarını söyledi. Zulmedilen, eziyete uğrayan kim varsa da ideolojisi ne olursa olsun onların yanında olduklarını anlatan Bal, "Biz bu ülkede hukuk olmalı, demokrasi olmalı, adam gibi tarafsız yargı olmalı, işini gören polis olmalı, özgür medya olmalıdır diyoruz. Türkiye normalleşmelidir diyoruz." diye konuştu. 

CİHAN

23 Eylül 2014 16:10
DİĞER HABERLER