Diyanet'ten Alo fetva hattı açıklaması: Kapatabiliriz

Diyanet'ten Alo fetva hattı açıklaması: Kapatabiliriz
Diyanet işleri Başkanı, "Alo Fetva" konusunda medya mensuplarına yönelik sitemde bulundu.

"Alo Fetva" konusunda medya mensuplarına yönelik sitemde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bu yöntemin devam etmesi durumunda 'Alo Fetva' hattını kapatmak zorunda kalacaklarını" söyledi.

CNN TÜRK'te Akif Beki'nin sorularını cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, medyada yer alan görüşlerin Diyanet'in açıklamaları olmadığını söyledi.

"Alo Fetva" konusunda medya mensuplarına yönelik sitemde bulunan Görmez, "Son iki, üç, dört yılda toplumun gündemine Diyanet'i ne kadar küçük düşüren ne kadar haber düşmüşse, bunların hiçbirisi Diyanet'in açıklaması değildir. Ne küpe meselesi, ne dövme meselesi, ne lades meselesi ne de iki bayram arası düğün meselesi..." dedi.

Görmez, bu yöntemin devam etmesi durumunda "Alo Fetva" hattını kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

ALO FETVA KIZDIRDI ÇÜNKÜ GAZETECİLER ARAYIP HABER YAPIYOR

Gazeteciler, gündemdeki konuları en kısa yoldan Alo Fetva hattı'nı arayarak karşısındaki Diyanet görevlilerine sormuş, aldıkları cevapları haberleştirmişlerdi. Bunlardan bazıları şunlardı: 

*Yolsuzluk yapana hırsız denebilir

*Hz. Peygamber'e (sas) gurur isnad eden kişi cahildir, hemen tövbe etmelidir, 

*Haşhaşi vb kelimelerle hakaret edene dava açıp Allah'a havale edin (Burada diyanet görevlisi Hucurat Suresi 11. Ayeti hatırlatmıştı; Ey iman edenler! Birbirinizi karalamayın. Birbirinize kötü lakaplar takmayın)

*Zulme uğrayan kimsenin zalimler hakkında beddua etmesi caizdir, kanıtları âyet ve hadislerdir gibi fetvalarda bulunmuştu.

VATANDAŞ SORUYOR

Ortalama günde 5 bin kişinin aradığı hat şimdi neden kapatılmak isteniyor? Gazeteciler Diyanet yetkililerinin cevap veremediği sorulara cevap aldığı için mi, yoksa kendi görevlileri hatalı cevap veriyor düşüncesi mi?

SAMANYOLUHABER.COM

31 Ocak 2015 10:03
DİĞER HABERLER