Diyarbakır'da kriz büyüyor!

Diyarbakır'da kriz büyüyor!
AKP'nin çıkardığı yasayla operasyon yetkisi elinden alınan Türk Silahlı Kuvvetleri izin verilmediği için teröristlere karşı sıcak takip yapamıyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sözde şehitliğe PKK’nın ilk silahlı eylemini gerçekleştiren ve 1 askerimizi şehit eden terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri olayın basına yansıması üzerine heykeli sözde şehitlikten indirdi. Çıkan olayları bahane eden örgüt yandaşları Van’ın Saray İlçesi’nde göreve giden Piyade Teğmen Emre As’ı pusuya düşürerek şehit etti. Olayların ardından heykeli indiren askerler, terörist heykelinin üzerine basarak poz vermişlerdi. Bu fotoğraf başka bir tartışmanın fitilini ateşledi.

HEYKELE BASAN O ASKER HAKKINDA SORUŞTURMA

Diyarbakır Barosu, İHD, Tabip Odası, KESK gibi sivil toplum örgütleri bir araya gelerek heykele ayakla basılması hadisesini değerlendirdi. Topluluk adına konuşan Baro Başkanı Tahir Elçi, bir askerin, heykelin kafasına basarak fotoğraf çektirmesi ve bu fotoğrafın sosyal medyada paylaşmasının ardından yaşanan rahatsızlığı Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile paylaştıklarını ve o asker hakkında idari ve disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi. O askere başlatılan soruşturma ise birçok kesimin büyük tepkisini çekti.



TSK MÜDAHALE EDEMİYOR İDDİASI

PKK’nın saldırı ve tacizlerini artırdığı şu günlerde TSK'nın itidalli tavrı büyük takdir topluyor ancak özellikle Valiler kanalıyla ve 'çözüm sürecinin provoke edilmemesi gerekçesiyle' askerlerin sahaya yeterince çıkmasına müsaade edilmediği iddia ediliyor. 
Terör örgütü PKK’nın, son günlerde karakol, kışla ve üs bölgelerine taciz ve saldırılarını sıklaştırdığı belirtilirken savunma durumunda kalan güvenlik güçlerinin operasyon isteminin reddedildiği, Hükümetin hışmına uğramak istemeyen valilerin TSK’yı savunma pozisyonunda kalmaya zorladığı öne sürülüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ, PROVOKASYON İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Şehitlik açan, heykel diken, yol kapatma ve  sözde mahkeme/polis gücüyle yerleşim bölgelerinde yapılanan terör örgütü ise tam tersine adeta çözüm sürecini baltalamak ve tavizler elde etmek için elinden geleni yapıyor. Heykel indirme olayının ardından yurt genelinde okul bahçelerinden Atatürk büstü indirme kampanyası(!) başlatan örgüt yandaşları bu tavırlarıyla çözüm sürecini yokuşa süren taraf olarak dikkati çekiyor.

22 Ağustos 2014 15:19
DİĞER HABERLER