Diyarbakır'dan gelen görüntü dehşete düşürdü

PKK’nın asayiş birimi YDG-H, Diyarbakır’ın merkezinde kumar denetimi yaptı.

PKK’nın asayiş birimi YDG-H, Diyarbakır’ın merkezinde kumar denetimi yaptı. Kalaşnikof ve tabancalarla kumar oynatıldığı iddia edilen işyerlerine giren yüzü kapalı YDG-H’liler, burada bulunan vatandaşları sıraya dizdi, arama gerçekleştirdi. İşyeri sahibini tokatlayıp tehdit eden örgüt mensupları, denetimlerin ardından sokakta havaya ateş açtı.

PKK’dan Diyarbakır’da Kalaşnikoflu kumar denetimi | samanyoluhaber.com

Diyarbakır’da geçtiğimiz aylarda ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenleyen PKK’nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), bu kez kumar denetimi gerçekleştirdi. YDG-H üyeleri, kumar oynatıldığı iddia edilen bazı kahvehanelere girerek denetim yaptı ve görüntülerini sosyal medya hesabından duyurdu. Diyarbakır’ın Sur ilçesi olduğu belirtilen işyerlerinde çekilen görüntülerde YDG-H üyelerinin Kalaşnikof ve tabancalara denetim yaptığı görülüyor. Görüntülerde yüzü kapalı YDG-H’liler önce sokak aralarında sloganlar atarak yürüyor daha sonra kahvehaneye girip masalarda oturan vatandaşların ayağa kalkmalarını istiyor. Elinde silah olan yüzü kapalı bir şahıs, “Utanın. Evinizde çocuklarınız, eşleriniz aç, siz kumar oynuyorsunuz.” diye bağırıyor. İşyeri sahibini tehdit eden örgüt mensupları daha sonra tokat atıyor. İşyeri sahibi ise masadaki yaz-boz kağıdını göstererek kumar oynanmadığını anlatmaya çalışıyor. İşyerinden çıkan YDG-H’liler sokaklarda bir süre ‘Başkansız hayat olmaz (Bê serok jîyan nabe)’ şeklinde slogan atıyor.

YDG-H’liler, geçtiğimiz eylül ayında ise Sur ilçesinde ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenlemişti. Yüzü kapalı silahlı örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda vatandaşları sıraya dizip arama yapmıştı. Yaklaşık 30 YDG-H üyesi, esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri de sokak ortasında sopalarla dövmüştü. Yaklaşık bir saat süren YDG-H operasyonuna Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştı.

2 yıl önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlediği törenle kuruluşunu ilan ettikten sonra bölgedeki bütün il ve ilçelerde yapılanan YDG-H, kendisini PKK’nın şehirdeki ‘asayiş unsuru’ olarak tanımlıyor. Bünyesinde asayiş, ahlak ve uyuşturucu birimleri olan örgüt, şehirdeki eylemleri organize ediyor.

Teröristlerden üs bölgelerine taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığı önceki gün terör örgütü mensupları tarafından, Gevanakurki Tepe bölgesinden, Hakkâri Yüksekova-Dağlıca bölgesinde bulunan İleri Emniyet Üs Bölgelerine, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığını duyurdu. Yapılan taciz ateşine, bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile karşılık verildiği, teröristlerin taciz ateşlerinin askerlerin karşı ateşleri sonucu kesildiği ifade edildi.

Nusaybin’de vinç ve kamyon kundaklandı

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi’nde park halindeki bir vinç ve bir kamyon önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. İpek yolundan geçen sürücüler tarafından fark edilen yangın, haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 2 araç kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Araçların Veysi Yapışık’a ait olduğu öğrenildi.

İSMAİL AVCI - CİHAN

27 Ocak 2015 09:21
DİĞER HABERLER