Dumanlı'nın avukatı kurulan kumpası anlattı

Dumanlı'nın avukatı kurulan kumpası anlattı
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır, İstanbul Adliyesi önünde, soruşturma kapsamında yaşanan hukuksuzluklarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Tanır, Dumanlı hakkında delil diye sunulanın 2 köşe yazısı ve 1 haber olduğunu söyledi.

Dumanlı'nın avukatı kurulan kumpası tek cümleyle özetledi! | samanyoluhaber.com



Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı’nın avukatı Gazi Tanır adliye önünde bir açıklama yaptı. Dumanlı’nın 'Terör örgütüne üye olmak, iftira, hürriyeti tahdit’ ile suçlandığını ifade eden Tanır, “Ekrem Bey, neyle suçlandığını sorunca 'Terör örgütüne üye olmak, iftira, hürriyeti tahdit.' dediler. İftira suçu anayasa mahkemesi tarafından kaldırıldı. O suç yok yani. O suçla alakalı bir soru sorulmadı bize. 'Maddi deliliniz nedir' diye sorduğumuzda aldığımız cevap gazetede yayınlanan 2 köşe yazısı ve Hocaefendi'nin bir sohbet metninin yine gazetenin 3. sayfasında yayınlanması oldu.” dedi.

Avukat mahkemeye sevk maddelerini bilmeleri gerektiğine işaret eden Tanır, bu durumu ancak mahkeme safahatında öğrenebildiklerini söyledi. Tanır şöyle konuştu: “Hakim bey 'kısıtlama var' dedi, göstermedi. Türkiye'nin en büyük gazetesinin genel müdürü bir maddeyle sorgulanıyor, ama biz bunu dosyasında göremiyoruz. Ekrem Bey, hakim beye başka suçlama var mı? diye sordu, hakim 'yok' dedi, bize döndü ve şöyle dedi. ‘Boşuna uğraşmayalım arkadaşlar, biz savunmamızı yapalım.’ Sonra Hakim beye 'Bunların yazarı ben değilim, onları da çağırdınız, dinlediniz. O yazarların ikisini de bıraktınız. Gazetemizde yayınlanan haber için, 3. sayfanın editörü haber değeri görmüş, yayınlamış.’ cevabını verdi. ”

Tanır, Ekrem Dumanlı’nın savunmasında hakime, "Kimse bana talimat vermedi, veremez. Talimat almam da vermem de. Ahmet Şahin benden önce de bu gazetede vardı, 20 yıldır yazıyor. Hüseyin Gülerce, gazetenin benden önceki müdürü, ben bu kişilere nasıl talimat verebilirim? Çok sevdiğim bir insan Ahmet Şahin, ama ben senede bir görürüm.” dediğini ifade etti.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin konuşmasının Zaman gazetesinde yayınlandığı gibi Vatan gazetesinde de hatta daha geniş olarak yayınlandığı bilgisini veren Tanır, “Hürriyet'te de Ertuğrul Özkök yayınlamış. Birilerine talimat veriliyorsa, o zaman onların da buraya gelmesi lazım. Örgütle alakalı yazılar, sohbet, 2009'da yapılmış. Fakat soruşturma 2008’de başlamış. Bir sene önce MİT ve Emniyet zaten araştırma yapmış. Soruşturmayı yapan kim, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal. Açıklamayı dönemin valisi Muammer Güler yapmış. Böyle bir örgüt varsa, onların da buraya gelmesi lazım. Dosya tamamen boş, birinci sınıf hukuk öğrencisine versen, bu ne biçim dosya diyecektir. Hele Ekrem beye yüklenecek hiçbir şey yok. Durumu kamuoyuna bırakıyoruz. Herhalde akşama kadar buradayız.” açıklamasında bulundu.

18 Aralık 2014 15:11
DİĞER HABERLER