Ebola şüphelisi öldü

Ebola şüphelisi öldü
Kamerun'dan Tuzla Limanı'na giden “Karşıyaka” isimli Türk bandıralı kargo gemisinde rahatsızlanan ve Ebola şüphesiyle dün Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yavuz Durmuş (28) gece hayatını kaybetti.
Ölümüyle ilgili kesin tanı konamayan Durmuş için savcılık önce otopsi istedi. Bu arada Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, alınan kan örneklerini Ebola şüphesi nedeniyle Ankara’ya gönderdi.

Uzun bir süre kesin tanı konamayan Durmuş’un otopsisi için bugün savcı, adli tıp uzmanı ve diğer ilgili uzmanlar bir araya geldi.

Kaldırıldığı hastanedeki kan tahlilleri ve diğer tetkikler en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi ve sonunda Durmuş’a ‘sıtma’ tanısı kondu.

Bununla birlikte otopsiden de vazgeçildi. 

ABD'de ilk Ebola virüsü vakası

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD'deki ilk Ebola virüsü vakasını doğrulayarak Ebola virüsü tespit edilen kişinin, Batı Afrika'dan ayrılırken hiçbir Ebola virüsü belirtisi taşımadığını bildirdi.
 
DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Batı Afrika'dan 20 Eylül'de ABD'ye gelen bir kişi, yaklaşık 4 gün sonra Ebola virüsü ile uyumlu belirtiler göstermeye başladı" ifadeleri yer aldı. DSÖ, "Ebola virüsü tespit edilen kişide, Batı Afrika'dan ayrılırken hiçbir Ebola virüsü belirtisi yoktu" tespitine yer verdi. 
 
DSÖ, hastadan alınan numunelerin, test edilmek üzere ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) ve Teksas eyalet laboratuarına gönderildiği ve sonuçların pozitif çıktığı kaydedildi.
 
Hasta, 26 Eylül'de tedavi edildikten sonra 28 Eylül'de Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde bulunan Teksas Presbyterian Hastanesi'nde karantinaya alınmıştı.
 
DSÖ verilerine göre, Batı Afrika’da 6 bin 553 Ebola vakası tespit edildi, bunlardan 3 bin 83’ü yaşamını yitirdi.
 
(AJANSLAR)
01 Ekim 2014 23:35
DİĞER HABERLER