Emniyetçilerin avukatı ailelere seslendi

Emniyetçilerin avukatı ailelere seslendi
Polise karşı yapılan yolsuzlukla mücadeleye darbe operasyonunda gözaltına alınan emniyet müdürlerinin avukatlarından Hüseyin Ataol, soruşturmayla ilgili dosyayı incelediğini söyleyerek gözaltındaki polislerin ailelerine seslendi.

Polise karşı yapılan yolsuzlukla mücadeleye darbe operasyonunda gözaltına alınan emniyet müdürlerinin avukatlarından Hüseyin Ataol, soruşturmayla ilgili dosyayı incelediğini söyleyerek gözaltındaki polislerin ailelerine seslendi:

 Dosyayı inceledim, bunlarla yakınlarınıza atfedilecek herhangi bir suç yoktur.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet'te basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Hüseyin Ataol, sorgu sırasında polislere kötü muamalede bulunulduğunu söyledi. İftarda ve sahurda yeterli miktarda yemek verilmediğini belirten Ataol, "Geçmişte örgüt üyelerine dahi dışarıdan yemek getirtilirken, arkadaşlarımıza negatif ayrımcılık yapılmıştır." dedi. Bazı polislerin de, acil olmamasına rağmen sahur vakti sağlık kontrolüne götürüldüğünü ifade etti.

MESLEKTAŞLARINA "TERÖRİST" DİYOR

Operasyonun başındaki müdürün, polislere "teröristler" şeklinde hitap ettiğini vurgulayan Avukat Ataol "Kendi meslektaşları için kullandığı ifadeyi kendilerine iade ediyoruz. Bütün bu yargılamalar, gece evlerden alınmalar, kelepçeler birlikte değerlendirildiğinde sistematik işkence olduğu ortadadır. Tüm hakkımızı saklı tutuyoruz." dedi.

SİZ DEĞİL, BİR ŞEYLER SIFIRLAYANLAR DÜŞÜNSÜN

Avukat Hüseyin Ataol, hiçbir polis hakkında, ne rüşvet, ne de yolsuzluktan dolayı bir işlem yapılmadığının altını çizerek, bizzat Başbakan'ın imzaladığı ödülleri olduğunu söyledi. Ataol, ailelere de şöyle seslendi: "Hepiniz dik olun, metanetinizi koruyun. yakınlarınız hiçbir suça karışmadılar. dosyaları inceledim, bunlarla yakınlarınıza atfedilecek herhangi bir suç yoktur. Esas düşünmesi gerekenler evinden kasalar çıkanlardır, evindeki bir şeyleri sıfırlamak isteyenlerdir."

SULH CEZA HÂKİMLİKLERİNİN KURULMASIYLA CADI AVI BAŞLADI

Sahur vakti gözaltına alınan Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon'u soruşturan polislerin avukatı Hüseyin Ataol, sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı başladığını söyledi. Daha önce Adana'daki MİT TIR'ları ve Ankara'daki Böcek soruşturmasıyla ilgili olarak bazı emniyet mensuplarının gözaltına alındığını hatırlatan Ataol, "Bunlar basiretli ve ferasetli Türk hakimlerinin basiretinden geri dönmüştür. Burada başarılamayan bir operasyon yeni cuma günü kurulmuş olan sulh ceza hakimlikleri Pazartesi 13 klasörü inceleyerek gözaltı ve yakalama kararı vererek yapılmaya gerçekleştirilmeye çalışılıyor." dedi.

24 Temmuz 2014 18:43
DİĞER HABERLER