Emniyet'te IŞİD alarmı

Emniyet'te IŞİD alarmı
IŞİD’e başkent Ankara’dan katılımlar olduğunun basına yansımasının ardından Emniyet, henüz bir gözaltı, arama ya da operasyona girişmedi, istihbari düzeyde ilk çalışmalara başladı.
  • Polis istihbaratın, IŞİD’in özellikle ibadet ettikleri kendilerine özel mescit ve toplantı yaptıkları mekanları tespit ettiği dile getirildi. 
  • Emniyet İstihbaratı ise tüm il müdürlüklerini IŞİD konusunda uyardı.

IŞİD’e yönelik Ankara’dan katılımların olduğunun basına yansıması güvenlik birimlerini de harekete geçirdi. IŞİD’in insan kaynağı olarak kullandığı Selefi gruplara yönelik çalışma başlatıldı. 

Bu kapsamda Ankara Hacı Bayram Mahallesi’nde 2004’te düzenlenen operasyonda elde edilen bilgilerin güncellenmesi için çalışma başlatıldı. Güvenlik birimleri, bölgedeki halktan, Selefilerin toplu olarak bulundukları mekanları, namaz kıldıkları ve ibadet ettikleri yerleri tespit etmeye yönelik bilgi alıyor. İstihbarat birimleri, örgütün bağlantılarının yanı sıra potansiyel grupları inceliyor ancak henüz bir gözaltı işlemi gerçekleştirilmedi.

BOMBALI ARAÇ İDDİASI

T24 internet sitesinin haberine göre İstihbarat Daire Başkanlığı il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda, örgütün “Camilerde etkili olmaya çalıştığı” tespiti, “metropollerde hücre yapılanması şeklinde eylem birimleri oluşturulmuş olabileceği” olasılığı ve “örgütün belirtilen eylem birimlerini hükümetin IŞİD politikalarına karşı tehdit unsuru olarak kullanabileceği” değerlendirmesi yer aldı. Habere göre, IŞİD Ankara, Konya ve İstanbul’daki camilerde etki alanını genişletmeye çalışıyor. Ancak, Ankara Hacı Bayram Camisi çevresinde faaliyet gösterenler cami cemaatiyle sorun yaşıyor. Uyarı üzerine güvenlik birimleri, Ankara Hacı Bayram Camisi, İstanbul Sultanbeyli ve Konya’da önlemleri artırdı. IŞİD’e militan kazandıran dernekleri de takipe alan polis, Ankara’da İ.A, Konya’da ise M.G’nin başında olduğu iki grubu izliyor.

IŞİD’in Hatay, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, İstanbul, Mersin’de hücre evi açtığını belirleyen polis, canlı bomba olabilecek 30 militanın da Türkiye’de olabileceğini tahmin ediyor. Bomba yüklü çoğunluğu 22 aracın Türkiye’ye girdiği ihbarları da araştırılıyor. Haberde, İstanbul, Bolu, Ankara, Konya, Kilis, Aksaray, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Gaziantep güzergahındaki ekiplerin teyakkuz halinde olmasının istendiği, şüpheli kişilerin kontrol edildiği belirtildi.
19 Eylül 2014 13:01
DİĞER HABERLER