Erdoğan TBMM'de yemin etti! CHP'liler salonu terk etti

Erdoğan TBMM'de yemin etti! CHP'liler salonu terk etti
12. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yemin etti, CHP'liler Meclis'i terk etti.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yemin etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat 14.00'te toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okundu. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi vererek, seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet etti. Erdoğan, salona girdiğinde AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı. Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verdi. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilirken Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izledi. 

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle: 

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim." 

Bu arada Erdoğan yemin metnini okumayı tercih etti.

CHP'LİLERDEN PROTESTO

Yemin töreninin yapılacağı Olağanüstü Genel Kurul toplantısında CHP'liler usul yönünden itiraz etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine söz vermemesini eleştirip TBMM İç Tüzük kitapçığını yere fırlatarak, yanındaki CHP'li vekillerle Genel Kurul'u terk etti.


MHP'Lİ AKÇAY AYAĞA KALKMADI

Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek tarafından mazbatasını almak üzere Başkanlık Divanı'na ve yemini etmek üzere kürsüye davet edildiğinde, AK Parti'li milletvekilleri ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Yeminde ayağa kalkmayan tek milletvekili ise MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay oldu.



28 Ağustos 2014 14:13
DİĞER HABERLER