Erdoğan hayranı olan hakime meslek dersi!

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufan'la Analiz programına konuk olan Taha Akyol, Erdoğan hayranı hakim konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Erkam Tufan'ın sorularını cevaplayan Gazeteci Taha Akyol, Erdoğan hayranı olan hakimi eleştirerek, 'Değil bir hakim, bir meteoroloji müdürü, bir tapu müdürü bile facebook sayfasında bunları yazamaz' dedi.

Erkam Tufan'ın "Erdoğan hayranı bir hâkim çıktı, medyaya da yansıdı, sizin o konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. Bir hâkim bunları yazamaz mı?" sorusuna karşı, O hâkimin bunları yazıp yazmadığını bilmediğini söyleyen Akyol, “Tutuklama kararı veren bir hâkim değil bir meteoroloji müdürü bir tapu müdürü bile bizim sistemimizde bunu yapamaz. Çünkü liberal, tarafsız devlet kavramı insanlığa liberal hukuk felsefesinin kazandırdığı bir kavramdır. Kamu görevlilerinin ve kamu hizmetlilerinin tarafsız olması demokratik hukuk devletinin temel ilkelerinden biridir. Hele birde hâkim olursan, hakkında sağcı, solcu, şucu, bucu diye birde şüphe varsa bende o şüpheyi doğruluyorsam. Bu hukuk devletinde kabul edilemez” şeklinde cevap verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 'Bir mahkemenin bağımsız ve tarafsız olması yetmez, böyle olduğuna inandırması ve güvendirmesi lazım' dediğini ifade eden Akyol, “İşte onun için dünyanın her tarafında hâkimlerin standart kıyafeti vardır. O sebepten dolayı ne sırta nede başa farklı bir kıyafet giyilemez. Hakim deyince onun Ahmet bey, Mehmet bey, Ayşe hanım olduğu akla gelmeden cübbesi akla gelsin. Adaletin gözünün bağlanmasının nedeni de bundandır. Kime karar veriyorum diye bakmasın, hangi fiile karar veriyorum diye baksın. O yüzden Türkiye'de ve Dünya'da hâkimlerin en ufak bir tarafsızlık şüphesi ortaya koymaktan dikkatle kaçınması lazım. Bu ortaya çıktığı zamanda zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihatlarına göre reddi hâkim doğar” şeklinde aktardı.

Bahsi geçen hâkim facebook sayfasında şunları yazmıştı:
* Bugün kazananı yüce Türk milleti, kaybedeni İsrail, Neocon ve içerideki işbirlikçiler.

*"Kılıçdaroğlu'nun ya da Bahçeli'nin yerinde olsaydım, bu konuşmayı duyar duymaz partim de dahil her şeyimle, AK Parti'ye değil, bizzat Tayyip Erdoğan'a iltihak ederdim!.." 
 
* "Bugün bir genç yanıma geldi. Bir dilekçe uzattı. Bu ne dedim. İsmimi değiştirmek istiyorum dedi. İsmine baktım, Fethullah yazıyor. Niçin değiştireceksin, güzel isim dedim. Genç, 'Efendim ben o hainin ismiyle anılmak istemiyorum' dedi. Biraz daldım... Önce üzüldüm... Sonra gencin duyarlılığına hayran kaldım. Yazık ettin be Fethullah..."
 
* "Arkadaşlar hayırdır inşallah. Dün gece bir rüya gördüm: Yecüciler ve mecüciler millete musallat olmuş. Meğer yecüciler abiler, mecüciler ise ablalarmış... Deccal kimmiş biliyor musunuz? Onu da siz tahmin edin!!!"
 
* "Evet arkadaşlar, bugünün kazananı yüce Türk milleti. Kaybedeni, İsrail, Neocon ve içerideki işbirlikçileri..."

16 Nisan 2014 11:29
DİĞER HABERLER