Erdoğan'dan ABD'ye: Biz ne işe yarıyoruz?

Erdoğan'dan ABD'ye: Biz ne işe yarıyoruz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'yı uyarmasına rağmen Kobani'ye silah yardımı yapılmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Şimdi biz ne işe yarıyoruz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'yı uyarmasına rağmen Kobani'ye silah yardımı yapılmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Şimdi biz ne işe yarıyoruz?" diye sordu.

Letonya Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, Kobani'deki sivillerin Türkiye'ye sığındığını, içeride kalan 2 bin kadar PYD'linin IŞİD'le mücadele ettiğini belirti. Erdoğan, "Onlar da terörist, onlar da terörist. Bu PYD, benim ülkemdeki bölücü terör örgütü PKK'nın aynıdır. Hiçbir farkları yok. PKK'nın Suriyeli liderlerinden bir tanesi de şu anda PYD'nin içinde savaşmaktadır." dedi.

Bütün bunlara karşın ABD'nin geçtiğimiz günlerde bu örgüte silah yardımında bulunduğunu, silahların bir kısmının da IŞİD'in eline geçtiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Şimdi biz ne işe yarıyoruz? Biz kendilerine dedik ki. Sayın Obama, bakın siz bu silahları onlara vermeye kalkarsanız, bu onların da eline geçer. Bu PYD'nin kendisi zaten terör örgütüdür. Burada gelin, bakın ılımlı muhalifler var. Ki bu ılımlı muhalifler hem rejime muhaliftir hem IŞİD'e muhaliftir. Kim bunlar: Hür Suriye Ordusu. Eğer Hür Suriye Ordusu'nu kabul etmiyorsunuz, o zaman Peşmergelerle bu işi yürütelim. Biz o zaman kendi topraklarımızdan Peşmergeleri kontrollü bir şekilde Kobani'ye girmesine biz yardımcı oluruz. Bu da PYD tarafından kabul edilmedi. Niye kabul edilmedi biliyor musunuz? Çünkü PYD terör örgütü Kobani'deki hakimiyetini kaybederse durum ne olur? Peşmergeler gelir oraya hakim olur. O da bizim için sıkıntı olur gibi bir mantık çalıştırılmaya başlandı. Şu anda garip olan Peşmergelerden son anda 200 kişiyi PYD kabul etti. Bu PYD'nin kabulü üzerine şimdi Peşmergeler oraya bizim kontrolümüz altında 200 kişiyi gönderecekler. Belki bu sayı daha sonra artar mı artmaz mı onu bilemiyorum."

Bütün bunlar bir şeyi ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, "300 bin insanın katledilmesine sessiz kalan dünya, şu anda Ayn el Arab yani Kobani'de ayağa kalkmış durumda. Peki çok güzel de Dera, İdlib, Hama, Humus, oralar yanaren neredeydiniz? PKK gibi kanlı bir terör örgütünü umursamayan dünya bir anda IŞİD terör örgütü için ittifak kurabiliyor. İyi de PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürülen neredeydiniz?" ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu yangınların asla lokal kalmayacağı uyarısını yaptı.

CİHAN

23 Ekim 2014 18:13
DİĞER HABERLER