Erdoğan'dan İhsanoğlu'na ağır hakaretler

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na ağır hakaretler
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nu nankörlük yapmakla suçladı.
Adana'da halka hitap eden Erdoğan, Gazze ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin artık İsrail'e nöbetçi ülke olmayacağını savunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi.

Erdoğan, "Eeeey Ekmel biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin.. Hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır, olamaz. Gazze bizi iyi bilir. Filistin iyi bilir. Hamas iyi bilir. El Fetih iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi Ekmel beyin bir defa ölçmeye ne gücü yeter, ne düşünce dünyası yeter. Hiçbir şeyi yetmez." diye konuştu. 

İhsanoğlu'nun Gazze'ye gittiğini söylediğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti: "İslam Konferansı Örgütü'nün Genel Sekreterisin. Senin oraya gitmen, senin şahsiyetinden kaynaklanmıyor. Uluslararası hukukun sana sağlamış olduğu imkandan kaynaklanıyor. Ben de Dışişleri Bakanımı, oğlumu gönderdim. Bütün maddi manevi yanlarımızla Filistin'in yanında olduk. Bunlar yalancı. 'Türkiye İsrail'e jet yakıtı veriyor' dediler. Tamamen yalan, tamamen iftira. Kürecik'teki radarın İsrail'e hizmet verdiğini söylüyor. Kürecik'teki radar, NATO'nundur ve bizim savunmamıza yönelik 4 tane üs kurulmuştur. Suriye ile aramızdaki başlayan süreçte bunlar kurulmuştur. Bunun İsrail'e hizmet vermek gibi bir durumu söz konusu olmadığı gibi İsrail'in buna ihtiyacı yok."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yıllarını İsrail zulmüne göz yumarak geçirdiğini iddia eden Erdoğan şöyle devam etti: "Ona bir görev verdik, bir emanet verdik. Gitti o emanete ihanet etti. Yahu bir kere seni aday olarak gösteren bu iktidar. Seni gösterdik ve kazandık. Sana bütün desteği verdik. Şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun. Türkiye Gazze için bir şey yapmadı diyorsun. Gözüne dizine dursun be. Bunlar kibir abidesi. Afedersiniz, Türkiye'nin İslam Konferansı Örgütü'ne verilen para konusunda gelip destek isteyen sensin. Bana gelip bu ricada bulunan sensin." 

CİHAN
23 Temmuz 2014 22:47
DİĞER HABERLER