Erdoğan'ın Ekonomi danışmanı Bulut'tan akıl almaz dolar savunması

Erdoğan'ın Ekonomi danışmanı Bulut'tan akıl almaz dolar savunması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut, Erdoğan'ın konuşmasıyla dolar kurlarının fırlamasını savunacağım derken akıl almaz ifadeler kullandı.
Bulut, "Erdoğan susmasın da Türkiye nereye giderse gitsin" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, doların yükselişine ilişkin ekonomi çevrelerinde ve medyada spekülasyonlar yapıldığını iddia etti.
 
Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Yiğit Bulut, "Erdoğan sussun, dolar yükselmez" diyenlere karşı da "Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği sadece bir faiz, sadece bir kur politikası değildir. Bu bir paradigma tanımlamasıdır. Cumhurbaşkanı susarsa Türkiye rahatlar diyorlar. Hayır rahatlamasın. Bu iş nereye gidecekse gitsin. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanının söylediği bir paradigma tanımlamasıdır. 28 milyon dolarla dolarla kuru 2.53'e getirdiniz diye devletin paradigma tanımlaması değişmez. Yarın Merkez Bankası 1 milyar dolar satarsa, yaptığınız spekülasyonun altında kalırsınız" ifadeleriyle tepki gösterdi.





Bulut: Erdoğan susmasın da Türkiye nereye giderse gitsin | Samanyolu Haber

Gezi Parkı eylemleri sırasında eylemcileri darbecilikle suçlayan Yiğit Bulut, o dönem bir televizyon programına telefonla bağlanarak ekonominin durumundan bahsetmiş ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin Türk milletinin cebinden karşılanacağını belirtmişti. 

İŞTE BULUT'UN O SÖZLERİ

'MUTLU MUSUNUZ, 1 MİLYAR DOLAR KAYBETTİK'

 Yiğit Bulut  o dönem bir yayına telefonla bağlanarak Borsa'daki son durumu anlatmış Taksim'deki Gezi Parkı olaylarının ekonomiye yansımasının Türk milletinin cebinden çıktığını söylemişti.

'BORSA DÜŞTÜ 1 MİLYAR DOLARI KAÇIRDILAR'

Bulut, faiz lobisinin 1 milyar doları cebine indirdiğini anlatarak şöyle konuşmuştu; 

 "Son 6 gündür yaşanan olayların ardından bu sabah Borsa'nın 6 puanlık düşüşünden sonra faiz lobileri 1 milyar doları ceplerine indirdiler


04 Mart 2015 15:49
DİĞER HABERLER