Ergenekon ve KCK ile mücadele eden polislere operasyon

Ergenekon ve KCK ile mücadele eden polislere operasyon
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Kobani eylemlerinde estirilen terör gerekçesiyle hazırlanan yeni güvenlik paketini açıkladığı gün Ankara ilginç bir operasyona sahne oldu.

Başkent polisi, aralarında eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da bulunduğu 18 emniyetçi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Altıparmak, KCK’ya yaptığı başarılı operasyonlarla biliniyor.

22 Temmuz’da sahur vakti başlatılan algı operasyonları devam ediyor. El Kaide, Hizbullah, Ergenekon, Balyoz ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten emniyet mensuplarının ardından terör örgütü KCK/PKK’yla etkin mücadele eden istihbaratçı polisler de dün operasyona maruz kaldı. Aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, yardımcıları Hasan Ali Okan, Sadettin Akgüç, Selahattin Gürsel, Terörle Mücadele Şubesi’nden sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu 18 istihbaratçı hakkında ‘illegal dinleme ve casusluk’ suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, adreslerde emniyet mensuplarına ulaşamadı. Polisler daha sonra avukatları ile birlikte Emniyet’e gelerek teslim oldu. Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a ve danışmanı Yalçın Akdoğan’a yakınlığı ile biliniyordu. Operasyonun dayanağını yine İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve polis başmüfettişlerinin raporları oluşturdu.

Polislere yönelik 22 Temmuz’da sahur vakti başlatılan algı operasyonları aralıksız devam ediyor. El Kaide, Hizbullah, Ergenekon, Balyoz ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten emniyet mensuplarının ardından terör örgütü PKK\KCK’yla etkin mücadele eden istihbaratçı polislere de operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonun dayanağını yine İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve polis başmüfettişlerinin raporları oluşturdu. Savcılığa gönderilen raporlarda, bazı kişilerin illegal olarak dinlendiği iddia edildi. Ayrıca Ergenekon davasından hüküm giyen CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal’ın TEM Şube’den sorumlu Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ve İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak hakkında Ergenekon soruşturmasında ‘usulsüz dinleme’ yaptığı gerekçesiyle Ankara Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesi de dayanaklar arasında gösterildi. Savcı Tekin Küçük, 18 polis hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarttı. Sabah 06.30 sularında belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Ancak bazı polislere ulaşılamadı. Aralarında Ömer Altıparmak ve yardımcılarının da bulunduğu polisler, öğle saatlerinde avukatlarıyla birlikte emniyete gelerek teslim oldu.

Savcılık, Ergenekon soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK ve Bilgem tarafından ortaklaşa yürütülen “Güdümlü mermilere karşı savunma projesi-2” isimli çalışmadaki görevlilerin dinlenmesini de operasyona dayanak gösterdi. Savcı, şüphelilerin bu projedeki görevlileri dinleyerek, siyasi ve askeri amaçla casusluk yaptıkları iddiasında bulundu. Ancak söz konusu iddialarla ilgili olarak İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ihaleye fesat karıştırıldığına ilişkin önemli bir ihbar gelmişti. İhbarın ardından bazı şahıslarla ilgili olarak Ankara’daki mahkemelerden dinleme kararı alınmıştı. Ancak yapılan dinlemelerin ardından ihalede fesat tespit edilememişti. Bunun ardından mahkemeye dinlemenin sonlandırılması amacıyla bir yazı yazılmış ve dinleme kayıtları tutanakla imha edilmişti.

22 Ekim 2014 07:59
DİĞER HABERLER