Eski İstihbarat Daire Başkanından çok çarpıcı 'operasyon' açıklaması

Eski İstihbarat Daire Başkanından çok çarpıcı 'operasyon' açıklaması
Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak sert konuştu: “Terörle mücadele eden gözler birtakım ihaneti gördü. Ama gözlerimiz çıkarılıyor, kulaklarımız oyulmaya çalışılıyor”

Antalya'da PKK'nın Amanos timini bitiren polislere yönelik algı operasyonunda 14 polis adliyeye sevk edildi. Polislerden 6'sı sabah, 8'i ise öğlen saatlerinde adliyeye gönderilirken basının görüntü alması engellendi. 
 
6 POLİS SERBEST
 
6 polis savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bilgi almak için adliye önüne gelen bir ismin sözleri ise algı operasyonunu özetledi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak adliye çıkışında yaptığı açıklamada gözaltına alınan 14 polisin büyük başarılara imza attığının altını çizdi.
 
'ELLERİMİZ KESİLİYOR'
 
Altıparmak algı operasyonu için şu sözleri kullandı: "Benim dönemimde terörle mücadele eden gözler birtakım ihaneti gördü. Ama gözlerimiz çıkarılıyor, kulaklarımız oyulmaya çalışılıyor. Ellerimiz kesilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımızın hepsi birer kahraman. Onlar şerefli emniyet teşkilatının mensuplarıdır. Başka hiçbir yerin mensubu değildir."
 
BOMBALAR ÖNLENDİ
 
Meslektaşlarının birlikte çalıştıkları dönemde Antalya'da 75 kilo nitelikli patlayıcıyı ele geçirerek turizmi hedef alan eylemlerin önüne geçtiğini kaydeden Ömer Altıparmak "Arkadaşlarımızın burada bulunma sebebini usulsüz dinleme olarak ifade ettiler. Dinlemelerin tamamı hakim kararı ile yapılmış. Metropollerde patlayacak bombalar, yapılan dinlemelerle önlendi." diye konuştu.

‘TURİZM ETKİLENMESİN DİYE...’

Polislerin sevk edilmesinin ardından yaklaşık 200 kişi adliye binası önünde toplandı. Aralarında gözaltındaki polislerin ailelerinin de bulunduğu vatandaşlar Adliye bahçesinde Kur'an-ı Kerim, dualar ve cevşen okudu.
 
ALGI OPERASYONU
 
Eski İstihbarat Şube Müdürü Bülent Elaldı'nın eşi Şengül Elaldı eşlerinin gece gündüz bu ülkeye hizmet için çalıştıklarını belirtti. Eşlerinin takip ettikleri PKK'lıları turizmi olumsuz etkilememesi için Antalya'da yakalamadıklarına dikkat çeken Elaldı, "Uyuşturucuya yönelik yaptıkları operasyonlar, PKK’ya karşı yaptıkları operasyonlar onların ne kadar samimi olduğunun kanıtı. Allah biliyor kimin bir suça karışıp karışmadığını. Kamuoyu üzerinde algı oluşturmak için polisleri gözaltına alıyorlar" dedi.

CİHAN

02 Ekim 2014 16:06
DİĞER HABERLER