Eski Şube Müdür Yardımcısı'ndan çarpıcı 'Tahşiye' açıklaması

Eski Şube Müdür Yardımcısı'ndan çarpıcı 'Tahşiye' açıklaması
Eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ertan Erçıktı, savcılıkta verdiği ifadede Tahşiye grubuna yönelik ilk tanımlamanın MİT tarafından yapıldığını söyledi. Soruşturma talimatını da savcıdan aldıklarını söyledi.

Özgür basına yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilenlerden eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ertan Erçıktı, Tahşiye grubuna yönelik ilk tanımlamayı MİT’in yaptığını anlatı. 

Soruşturmanın ilk olarak 2008 yılında MİT ve İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından kapsamlı bir şekilde yapıldığını anlatan Erçıktı, bu kapsamlı çalışma sonucu 2009’da terör şubeye rapor edildiğini kaydetti. Dosyanın başlangıcının 2008 yılı olduğunu vurgulayan Erçıktı’ya Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 2009 yılında yaptığı bir konuşmada Tahşiye ifadesinin geçmesi, soruşturmanın Gülen’in talimatıyla yapılıp yapılmadığı soruldu. Hiçbir yerden emir almadığını ifade eden Erçıktı, soruşturma talimatını Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldığını kaydetti. 

Kendilerine gelen bilgilerin istihbarat şube tarafından bildirildiğini söyleyen Erçıktı, adli kolluk amiri olarak görevi gereği şube müdürlüğüne vekaletten baktığını için Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğunu belirtti. Savcının talimatı üzerine soruşturmanın başladığını anlattı. 

Tahşiye adıyla başlayan soruşturmanın El Kaide terör örgütüne yönelik bir soruşturma olduğunu vurgulayan Erçıktı, bu çalışmanın ne kadar doğru olduğunu operasyonda elde edilen silah, doküman ve mühimmatların ortaya koyduğunu ifade etti. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan Ertan Erçıktı, ABD’li Sarai Sierra cinayeti ile Ermeni vatandaşlara yönelik saldırıları aydınlatan ekibin başında olduğu belirtildi. Erçıktı bir canlı bombanın üzerine atlayarak yakaladığı görüntülerle de gündeme gelmişti. 


CİHAN

18 Aralık 2014 15:57
DİĞER HABERLER