Etiyopya Cumhurbaşkanı'ndan Türk okullarına anlamlı övgü

Etiyopya Cumhurbaşkanı'ndan Türk okullarına anlamlı övgü
Devir teslim törenine katılmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu, “Türk okullarından memnunuz. Bu okullar hem Etiyopya halkına hem de Etiyopya’da yaşayan yabancılara kaliteli bir eğitim sunuyor.” dedi.

Dünyanın yaklaşık 160 ülkesinde hizmet veren Türk okullarına bir övgü de Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu’dan geldi. Ülkesinin okullardan memnun olduğunu söyleyen Wirtu, “Türk okulları ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bu okullar Etiyopya’da en iyiler arasında yer alıyor. Hem Etiyopya halkına hem de ülkemde yaşayan yabancılara kaliteli bir eğitim imkânı sunuyor.” ifadelerini kullandı. Wirtu, daha fazla Türk yatırımcıyı ülkelerinde görmek istediklerini aktardı.

Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu, cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak gelmişti. Tören sonrası Cihan muhabirlerinin sorularını cevaplayan Wirtu, Etiyopya’da 6 tane Türk okulu bulunduğunu belirtti. 

Bu okulların diğer uluslararası okullar gibi büyüyerek hizmetine devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, okullara yönelik ülkesindeki memnuniyeti anlattı. Ülkede birçok Türk işadamının olduğunu hatırlatan Wirtu, daha fazla yatırımcıya kapılarının açık olduğunu belirterek işadamlarını Etiyopya’ya davet etti. Ülkede yaklaşık 200 Türk işadamının bulunduğunun bilgisini verdi,  önemli yatırımları olduğunu söyledi. Etiyopya’da en büyük iş sahasının tekstil alanında olduğunu hatırlatan konuk Cumhurbaşkanı, bir Türk firmasının 10 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Ülkede yatırım alanlarını sıralarken tekstilden sonra elektrik sektörü, gıda sektörü, deri ve fiber kablo sektörünün de öne çıkan alanlar olduğunu bildirdi. Etiyopya’nın büyümesi için hazırlanan pakette önceliklerinin yabancı yatırımcıyı çekmek olduğunu anlattı. 

Konuk Cumhurbaşkanı, “Ülkemizde yatırımcıyı çeken özelliklerimiz enerjinin ucuz olması, çok çeşitli ve ucuz hammaddenin bulunması başta geliyor. Yatırımcıların ülkemize yatırım yapması için vergi muafiyeti, yüzde 50 teşvik gibi birçok teşvik var.” dedi. Cumhurbaşkanı Wirtu, Türkiye’yi yakından tanıyan bir isim aynı zamanda. 8 yıla yakın Türkiye’de ülkesinin büyükelçisi olarak görev yaptıktan sonra cumhurbaşkanlığına seçilmişti.ZAMAN

30 Ağustos 2014 07:29
DİĞER HABERLER