Fatih Üniversitesi'nden Gazze bildirisi çarpıtmalarına tokat gibi cevap

Fatih Üniversitesi'nden Gazze bildirisi çarpıtmalarına tokat gibi cevap
Son günlerde hükümete yakın yayın organlarında Gazze saldırılarını kınayan bildiriye imza atmadığı yönünde yıpratma haberler üzerine Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan konuyla ilgili açıklama yaparak olayın perde arkasına açıklık getirdi.

Fatih Üniversitesi ile Mevlana Üniversitesi, Gazze'de yaşanan saldırıları kınayan bildiriyle ilgili yapılan kara propagandayayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Gazze bildirisine Fatih Üniversitesi’nin imza atmadığı ile ilgili iddialara sosyal medya üzerinden cevap verdi. Üniversiteye ya da şahsına bildiri ile ilgili herhangi bir bilgi gelmediğini söyleyen Tekalan, “Gelseydi tabii ki biz de dualarımızdaki bu kardeşlerimiz için imzalardık.” dedi. Yalçınöz ise, "Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Gazze saldırılarına tepki göstermek amacıyla hazırlanan bildiriyi imzalamadığı iddiasını ortaya atanlar, sosyal medyada Fatih Üniversitesi aleyhine linç operasyonuna girişti. Özellikle hükümete yakın medya organları kullandıkları maksatlı dil ile bildiride imzası bulunmayan Fatih Üniversitesi ve rektörünü açıkça hedef gösterdi. Sosyal medya üzerinden mesnetsiz iddialarla edilen hakaretlerin artması üzerine, Rektör Şerif Ali Tekalan Twitter üzerinden işin gerçek yüzünü ortaya çıkaran açıklamalar yaptı. Gazze bildirisi ile ilgili üniversiteye ve şahsına herhangi bir bilgi gelmediğini, eğer bu bildirinin ellerine geçmesi halinde kendilerinin de imza atacağını dile getiren Tekalan, bu tür asılsız iddiaların lüzumsuz polemiğe girme çabası, iftara, kin ve nefret söylemi olduğunu belirtti. 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra Hizmet Hareketi’ne belgesiz, temelsiz suçlamalar yönelten, kullandığı tahkir edici dil ile nefret söylemi suçu işleyen AKP hükümetine yakın internet sitesi, gazete ve TV kanallarının haberi manşetlerinden duyurması, toplum mühendisliği yaparak Fatih Üniversitesi’ni kamuoyu önünde itibarsızlaştırma çabası olarak yorumlandı. 













Fatih Üniversitesi'nin yazılı açıklaması şöyle;

Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramına Son verilsin!

Günlerdir Gazze’de yaşanan insanlık dramına farklı biçimlerde şahit olmaktayız. İnsanlık dışı bu duruma çeşitli çevrelerden tepki geldiği gibi üniversitelerden de tepkiler gelmekte ve bildiriler yayınlanmaktadır. Ancak dünden bu yana kamuoyunda bize intikal etmeyen bir bildiriye imza atmadığımız yönünde bazı eleştiriler var. Gazze’de yaşanan zulmü kınayan ve birçok üniversitenin imzası bulunan; ancak tarafımıza hiçbir şekilde ulaşmayan bu bildiriden dolayı maalesef yanlış anlaşılmalar oluşmuştur. Söz konusu bildiriyi hazırlayanlar ile irtibata geçilmiş ve yanlış düzeltilmiştir. 
Bu ve buna benzer zulümlerin, haksızlıkların ve hukuksuzlukların üniversitemiz tarafından kınanması kadar doğal bir şey yoktur, olamaz. Üniversitemiz, gerek Filistin (Gazze) ve Suriye gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlara yapılan haksızlık ve zulümlerin karşısında olmuş ve bunu her defasında beyan etmiştir. Özellikle burada yaşayan Müslüman kardeşlerimize Fatih Üniversitesi Rektörlüğü, Toplumsal Duyarlılık Merkezi ve öğrenci kulüplerimiz aracılığı ile hem maddi hem manevi yardımlarda bulunulmuştur. 
Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için uzun uğraşlar sonucunda ulaştığımız bu bildirideki fikirlere aynen katıldığımızı kamuoyuna duyururuz.

Öte yandan Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz de, yaptığı yazılı açıklamada Gazze'de yaşanan saldırıları kınayan bildiriyle ilgili üniversitelerinin bilgilendirilmediğini ve kendilerinin söz konusu bildiriyi basından öğrendiklerini ifade etti. Yalçınöz, yaptığı açıklamada "Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız."dedi

İşte o açıklamanın tamamı

KAMUOYUNA DUYURU

Son birkaç gündür medyada ülkemizdeki 111 Rektörün ortak bir bildiri yayınlayarak İsrail’in Gazze saldırılarını kınadığını ve Mevlana Üniversitesi’nin bu bildiride imzasının olmadığı yolunda haberler yayınlanmaktadır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu bildiri için Üniversitemiz bilgilendirilmemiş ve konu maalesef basından öğrenilmiştir. Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız. Basın mensuplarının basın ahlakına uymayan bir şekilde, bizden bilgi almadan insafsızca gazete, televizyon ve internet sayfalarından üniversitemiz aleyhine yaptıkları haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Mevlana Üniversitesi olarak İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini bulunduğumuz her ortamda dile getirmiş ve yapılması gereken tüm adımlarda yer alacağımızı ayrıca ifade etmekteyiz. Vicdanlı basın mensuplarının aynı şekilde bu bildirimizi gazete, televizyon ve internet sayfalarında yayınlamaları ümit eder, kamuoyuna saygılarımı sunarım.


Prof. Dr. Tankut YALÇINÖZ  
REKTÖR

                             

25 Temmuz 2014 16:42
DİĞER HABERLER