Fenerbahçe'de her yol ona mı çıkıyor?

Fenerbahçe'de her yol ona mı çıkıyor?
Aziz Yıldırım’ın başkanlığı düşerse, ondan boşalacak koltuk için en önemli aday Ali Koç...
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Aziz Yıldırım’ın itirazını reddetmesi ile birlikte Fenerbahçe yeni bir soruyla başbaşa kaldı: Bundan sonra ne olacak?

Başkan Aziz Yıldırım’a infaz kararının bildirilmesi ile birlikte Yıldırım’ın başkanlığı düşecek. Bu durumda Yönetim Kurulu’nun önünde 2 seçenek var.

1- Tüzük gereği yönetim kurulu görevine devam edebileceği için sadece başkanlık seçimi için genel kurula gitmek. 
2- Yönetim Kurulu’nun da topluca istifa etmesi ile Fenerbahçe’de seçimli Olağanüstü Genel Kurula gitmek.

Bu seçenekler masaya yatırıldığında ortaya çıkan olasılıklar şöyle:

Uslu ya da Kiğılı başkan, yola devam 

Fenerbahçe Yönetim Kurulu tüzük gereği genel kurulu toplar ve içlerinden birini başkan adayı olarak gösterir. Bu isimler arasında öne çıkanlar ise Mahmut Uslu ile Abdullah Kiğılı. Bu iki isimden biri başkan seçilir ve yönetim kurulu görevine devam eder. Başkan Aziz Yıldırım destekli bu yönetim kurulu 2015 yılındaki kongreye kadar devam eder.

Ali Koç başkanlığında yönetim ile yola devam 

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, genel kurul kararı almadan önce dışarıdan bir başkan adayı gösterir. Örneğin Ali Koç. Koç’un adaylığında genel kurula gidilir. Ali Koç ile birlikte yönetim kurulu göreve devam. Ancak bu formüle Ali Koç’un çok sıcak bakmayacağı ifade ediliyor. Koç’un başkanlık görevine ancak kendi ekibini kurması kaydıyla evet demesi bekleniyor.

Ali Koç başkan yepyeni ekiple yola devam 

Fenerbahçe yönetimi de istifa eder. Ali Koç’a kendi ekibini oluşturması ve 2015 seçimlerinin de öne alınması önerisiyle birlikte tam destek verilir. Ali Koç’un böyle bir öneri karşısında zor günler geçiren kulübü yine yalnız bırakmayacağı ve ekibi ile birlikte göreve talip olacağı iddia ediliyor. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım sonrası en akla yakın senaryo diye tanımlanıyor. Hürriyet
18 Nisan 2014 10:24
DİĞER HABERLER