Fındık fiyatı rekor üstüne rekor kırdı

Fındık fiyatı rekor üstüne rekor kırdı
Kendi rekorunu kırarak geçtiğimiz hafta 11 liradan alıcı bulan fındık tekrar rekor kırdı, fiyatı yine arttı...
Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı 13 liraya çıktı.
               
Doğu Karadeniz'de fındık hasat sezonunun tamamlanmasının ardından pazara 10 liradan inen kabuklu fındığın kilogramı, 3 lira artış göstererek 13 liraya yükseldi.
               
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşük fındık rekoltesi nedeniyle fiyatların her geçen gün artış gösterdiğini belirtti.
               
Üreticilerin yüksek fiyat beklentisinden dolayı ürünlerini pazara indirmediğini ifade eden Enginyurt, "İlk günlerde gurbetçilerimiz ürünlerini pazara indirerek sattı ancak şu anda gurbetçilerimizin elinde fındık kalmadı" dedi.
               
Sezonu 10 liradan açtıklarını hatırlatan Enginyurt, şöyle konuştu:
               
"Sezonu açmamızla fiyatlar da yükselmeye başladı. 50 randımanlı fındığın kilogram fiyatı 13 liraya çıktı. İlk günlerde gurbetçi ürününü pazara indirdi. Onun dışında şu anda üretici ürününü pazara indirmiyor. Üretici fındığını satmayınca arz talep durumuna göre fiyatlar da yükselişe geçti. Üretici fiyatın daha da artmasını bekliyor. Bazı üreticiler 'fiyat 20 lira olmadan satmam' diyor. Üreticilerimiz bu konuda haklı. Elindeki az miktarda fındığın değer kazanmasını bekliyor. Bizlerin de tahminleri, eylül ayı içerisinde fındık fiyatının daha da artacağı yönünde. Çünkü fabrikalarda fındık yok. Fabrikalara acil fındık lazım. Avrupalı alıcılar fındık bekliyor."
         
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise fındık fiyatının istedikleri seviyeye geldiğini ancak üreticilerin aynı kararlılığı göstermesi durumunda fiyatın daha da artacağını belirterek, "Üreticilerimiz ürünlerini emanette değil depolarında saklasın. Üretici bu yıl direnirse en çok onlar kazanacaktır. Yaşanan tablo fındık fiyatının daha da artacağı yönündedir. Biraz daha sabır" ifadelerini kullandı.

AA

01 Eylül 2014 16:06
DİĞER HABERLER