Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay'dan flaş açıklama
Genelkurmay, terör örgütü IŞİD saldırıları sebebiyle kaçanlarla ilgili bir açıklama yaptı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde, "Önemli yurtiçi olaylar" bölümünde yer alan bilgilere göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, dün akşam saat 19.20’de Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde merkezinde bulunan ilçe jandarma komutanlığına, hükümet konağına ve ilçe emniyet müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Yapılan silahlı saldırıya ilçe jandarma komutanlığında bulunan askerler tarafından anında karşılık verildi. Yaklaşık 45 dakika süren çatışmanın aynı gün saat 20.00 sıralarında sona erdi. Bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı araç, ilçe jandarma komutanlığına 400 metre mesafede, terk edilmiş halde bulundu. Yapılan incelemede, araç içerisinde 4 sırt çantası ve 1 patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi.

BİN 800 KİŞİLİK GRUP SINIRI GEÇMEK İSTEDİ

Dün saat 12.30 sularında başka bir olay daha meydana geldi. Olayda, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Kara Kuvvetleri 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Beyaz Tepe Üs Bölgesi unsurları tarafından, Irak’taki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeni ile yerlerinden kaçan 800 kişilik ve bin kişilik iki ayrı grubun, Kuzey Irak’taki Afra Yaylası ve Habur-2 bölgelerinden hududa doğru yaklaşarak Türkiye’ye giriş yapmaya çalıştığı kaydedildi. Grubu kontrol amacıyla Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığı görevlendirildiği belirtilen açıklamaya göre, yapılan sözlü uyarılara uymayan gruba ikaz için havaya doğru uyarı ateşi açıldı, bunun üzerine grup batı istikametine yöneldi.

Bu sırada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Irak kuzeyinde bulunan Tepe bölgesinden Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarına Doçka ile aynı anda Helis Tepe’den 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Beyaz Tepe Üs Bölgesine Biksi makinalı tüfek ile taciz ateşinde bulunuldu. Taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesi’nde bulunan unsurlar anında karşılık verildi ve taciz ateşi kesildi.

2 KADIN TERÖRİST GÜPEGÜNDÜZ YOL KESTİ

Yine dün 14.30’da bölücü terör örgütü üyesi silahlı 2 kadın terörist tarafından, Hakkari’nin Ceylanlı Köyü’nde elektrik arızası onarımı yapan özel bir şirkete ait 2 araç durduruldu ve araçlardan biri gasp edildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Uzungeçit beldesinde, saat 02.00 sularında yaşanan olayda, kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce, yeni yapılan karakol inşaatında çalışan bir araç, araç sahibinin evinin önünde park halindeyken 2 içi mazot dolu pet şişe atılarak yakıldı.

Bölücü terör örgütü üyesi 6-7 terörist tarafından, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yaprak Mahallesi sınırları içerisinde, karayolunun kesildiğini görerek geriye dönen Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ait kamyonete, taşlı ve Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediği kaydedildi.

Herhangi bir yaralanma ve zayiatın meydana gelmediği belirtilen olaylarla ilgili Kocaköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlattı.

İHA
21 Ağustos 2014 17:22
DİĞER HABERLER