Görme engelliler yoluna DUR tabelası

Görme engelliler yoluna DUR tabelası
Şaka gibi, görme engelliler için konan taşların ortasına 'dur' tabelası yerleştirdiler.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yeni yapılan yolda görme engelliler için yerleştirilen taşların ortasına konan 'Dur' yazısı vatandaşların tepkisini çekiyor. Elmatepe Mahalle Muhtarı Muammer Aslan, görme engelliler için yerleştirilen taşların ortasına konan tabela için 'Fıkra gibi' yorumunda bulundu. 

Ereğli'de yaz ayında yapımına başlanan Ereğli-Gülüç arasındaki yol çalışmasının sonlarına yaklaşılırken, yüklenici firma tarafından yapımı tamamlanan yan yolun kaldırım düzenlemesine geçildi. Kaldırım taşlarının döşeme çalışmaları devam ederken, kaldırımın orta kısmında da görme engelliler için yapılan sarı taşlar yerine kondu. Ancak yan yol ile köprü çıkışında sürücüleri uyarmak için konan 'Dur' tabelasının görme engellilerin taşının tam ortasına konması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tabelayı neden görme engellilerin taşının ortasına konduğuna anlam veremediğini kaydeden Elmatepe Mahallesi sakinlerinden Mehmet Emin Ünal, "Buna bir akıl erdiremedim. Hem görme engellilere yol yapmışlar, hem de 'Dur' tabelası dikmişler. Nedenini anlayamadım." dedi. 

Elmatepe Mahalle Muhtarı Muammer Aslan ise konuşmasında konan tabelayı 'Temel fıkrası'na benzetti. Aslan, "Burası Karayolları'nın yapmış olduğu yaya yolu. Burada görmüş olduğunuz gibi engelli yolu var. Görme engellilerin yolunda da 'Dur' tabelası var. Yetkililer, herhalde gerekeni yaparlar. Temel fıkrası gibi. Bu zamanda böyle bir şey Türkiye'de, hatta dünyada bir ilktir." diye konuştu.


CİHAN
22 Kasım 2014 00:11
DİĞER HABERLER