Gözaltındaki polis mektup gönderdi, skandalı gözler önüne serdi

Gözaltındaki polis mektup gönderdi, skandalı gözler önüne serdi
Sahur vakti gözaltına alınan ve gözaltı süreleri bitmesine rağmen serbest bırakılmayan polislerden Emniyet amiri Oğuzhan Ceylan nezarethaneden ailesine özel bir mektup yolladı.

Emniyet amiri Oğuzhan Ceylan'ın mektubunda dikkat çeken ifadeler yer aldı. 

Çağlayan Adliyesindeki nezarethanede gözaltı süresi dolmasına rağmen 'muhafaza' altında tutulmaya devam eden Emniyet amiri Oğuzhan Ceylan'ın ailesine yazdığı mektupta 22 Temmuz'dan bu yana yaşananlar gözler önüne seriliyor.

Gözaltındaki Ceylan'ın mektubunda son 7 günden bu yana yaşanan hukuksuzluklara ışık tutan ifadeler yer aldı. Ceylan, kendilerini sorgulayan polislerin "bu soruları sorarsak suç işlemiş oluruz" diyerek dosyayı bıraktığını, savcının ifade almadan kendilerini mahkemeye sevkedip adliyeden kaçtığını anlattı. 

Rotahaber'e göre, Ceylan mektubunda, "Acemlerin yazdığı, Acemilerin oynadığı bir tiyatro var onu izliyoruz..." dedi. Ceylan mektubunu, "Şükür ki haram yemeyen kardeşiniz..." sözleriyle noktaladı.

İşte Emniyet amiri Oğuzhan Ceylan'ın o mektubu:

"Değerli ailem, sevgili dostlarım. Haksız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındım.

Yıllarca emek vererek görev yaptığım İstanbul TEM şubeye bir terörist gibi kelepçelenerek getirildim.

4 gündür gözaltı boyunca sözde ve sahte meslektaşlarım tarafından her türlü psikolojik işkenceye maruz kaldım. Dünden beri Çağlayan Adliyesi nezarethanesinde tutuluyoruz.

İfadeleri alan 5 savcıdan 4'ü dosyayı ve tarafımıza yöneltilen ağır iftira niteliğindeki soruları görünce, "Biz bu soruları sorarsak suç işlemiş oluruz, başımız yanar" diyerek dosyayı bırakmışlardır.

Gece 01.30'da gözaltı süremizin dolması ve serbest bırakılmamız gerekirken bu saatte halen hukuksuz bir şekilde bekletilmeye devam ediyoruz.

En son savcı daha bir çoğumuzun ifadesini alması gerekirken ifade almadan tamamımızı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevketti ve adliyeden kaçtı. 

Şu an adliye nezaretindeyiz. Acemlerin yazdığı, Acemilerin oynadığı bir tiyatro var onu izliyoruz...

Yapılan tüm bu zulme sebep olanları Allah'ıma havale ediyor, her ne kadar hukuk katledilse de hakkımızda verilecek karar öncesi adaletin tecellisi adına vicdanlı bir karar verilmesi için sizlerden Dua istiyorum. 

Şükür ki haram yemeyen kardeşiniz...

Oğuzhan Ceylan"

28 Temmuz 2014 16:40
DİĞER HABERLER