Gözaltındaki polislere psikolojik işkence

Gözaltındaki polislere psikolojik işkence
Gözaltına alınan eski TEM Müdürü Ömer Köse’nin avukatı Kemal Şimşek, müvekkilini ve diğer polislerin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını açıkladı.

İstanbul'da, sahur öncesi düzenlenen operasyonda gözaltına alınan KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan polislerin avukatlarından Kemal Şimşek, Twitter'daki @kemalsimsek adlı hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BUNUN ADI RESMEN EZİYETTİR VE SUÇTUR"

Sabah görüştüğü müvekkili ile ifadesi alınan başka bir müvekkilin yaşadıklarını paylaşan Kemal Şimşek, kan donduran detayları, "Gece sahura nasıl olsa yetişiriz hastanede sıra yoktur, yarım saate döneriz denmiş. Eller kelepçeli bir şekilde hastaneye götürülmüşler. Ancak sıra nedeniyle 50 dk. civarı araçta elleri kelepçeli tutulmuşlar. Sahur vakti geçiyor uyarısına rağmen son dakikalara kadar bekletilen müvekkiller, son anda kendilerine verilen küçük bir kumanyayı.. Elleri kelepçeli bir şekilde yemek durumunda kalmışlar. Bunun adı resmen eziyettir ve suçtur." sözleriyle anlattı.

"SADECE 5 METRELİK BİR MESAFE İÇİN ELLERİ KELEPÇELENİP BASINA ŞOV YAPILIYOR"

Polislerin ellerinin kelepçelenmesinin de şov amaçlı olduğunu ifade eden Şimşek, "Emniyet'ten çıkarken elleri kelepçelenmeyen bir diğer arkadaşlarının, hastane kapısına gelirken basın mensupları görülünce. Sadece 5 metrelik bir mesafe için elleri kelepçelenip basına şov yapılıyor. Memura neden böyle yaptığı sorulduğunda, talimat böyle müdürüm demiş. Bu durum mevzuata aykırıdır. Gözetim altındaki şüphelinin kaçma veya kendisine zarar verme durumu olmadan ellerine kelepçe vurulamaz. Bu konuda memurun takdir hakkı vardır ve bunu talimatla yapamaz." diye konuştu.

"ODAYA KUMANYA GETİRDİLER. GÖZLERİME İNANAMADIM"

Gözaltındaki emniyet mensuplarının iftar yapması için getirilen kumanyayı görünce gözlerine inanamadığını söyleyen Avukat, konuya dair detayları şu sözlerle açıkladı:

"Bir önceki ilk gün iftarında oradaydım. Müvekkil ile görüştüğümüz odaya kumanya getirdiler. Gözlerime inanamadım. Küçük bir plastik tabak içinde, aşırı yağlı bir pilav, yine yağ içinde küçük patlıcan parçacıkları ve kıyma parçacıkları..Adını siz koyun. Haksızlık etmeyeyim. Bir küçük meyve suyu ve bir dilim ekmek.. Tabii bir küçük şaşal suyu. Şimdi sıkı durun. Sahurunu Emniyette yapanların menüsü.. 1 dilim peynir, 2 ince dilim domates, 4 adet zeytin ve pişmiş yumurta. Bir de unutmadan bayat bir dilim belediye ekmeği. Müvekkilin anlattıklarından aynen naklediyorum. Ifadesi yarıda kalan müvekkile hak vermemek mümkün mü? İşte sahur ve iftar mönüsü. Bir de havasız bir ortamda 3 saate yakın.."

"GECE YATARKEN IŞIKLAR AÇIK BIRAKILIYOR. KORİDORDA SELÂMLAŞMAK BİLE YASAK. AZARLANIYORLAR"

Polislerin hayat şartlarına dair aldığı bilgileri paylaşan Kemal Şimşek, "İlk gün 2 şer kişilik 6m2 odalarda yatıyorlarken, sayının artmasıyla odalar 4 er kişilik olmuş. İlk günler nispeten temiz ve makul iken, sayının artması ve temizliğe riayet edilmeyince, sinek, sivrisinek ve ağır bir koku. Havasız ortam ve sıcağı da düşünün.. Çöpler ortada.. Esasen banyo yasak. Çok ısrar edince izin vermişler. Diş macunu yok.. Tuvaletler pis ve bakımsız.. Gece yatarken ışıklar açık bırakılıyor. Koridorda selâmlaşmak bile yasak. Azarlanıyorlar. Böylesi bir gün ve gecenin sonunda ayakta kalmak mucize. Bu adamlar gerçek bir Kahraman.. Bu şartlarda ifadelerini verecekler.." ifadelerini kullandı..

SAMANYOLUHABER.COM

24 Temmuz 2014 11:44
DİĞER HABERLER