Gözaltındaki polislere yakınlarından destek

Yolsuzluk soruşturmasını yürüten ve sahur sofralarından alınan polislere, aile ve yakınlarından tam destek..
İstanbul'da, sahur öncesi düzenlenen operasyonda gözaltına alınan KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten emniyet mensuplarının yakınları ve avukatları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Yakınlarının hiçbir hukuksuz işin içinde bulunmadıklarını söyleyen aileler, yakınlarının suçsuz olduğunu ve serbest kalacaklarına inandıklarını belirtti.

İstanbul başta olmak üzere 22 ilde sahur öncesi düzenlenen operasyonda KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten emniyet mensupları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan polislerin yakınları emniyet önünde toplanarak gelişmeleri yakından takip ediyor. Yakınlarının suçsuz olduğunu, hırsızlık yapmadıklarını ve hukuksuz hiçbir iş yapmadıklarını söyleyen aileler yaşananlara tepki gösterdi.

Emniyet Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan gözaltına alınan polislerden Ömer Köse ve Özgür Açıkgöz’ün avukatı Kemal Şimşek, “Açıkça ifade etmek isteriz ki bugüne kadar emek verdikleri emniyet camiasında bırakın suç işlemeyi usulsüz tek bir işlemlerine rastlanılmamış, herhangi bir disiplin soruşturması dahi geçirmemiş içinde onlarla yüzlerle ifade edilen üstün hizmet ve takdirlerle verilmiş müvekkillerimin hiçbirisi üzerlerine atılı suçlamayı işlemek bir yana yaptıkları tüm işlemler yasalar çerçevesinde ve yüksek hassasiyetle gerçekleştirilmiş her biri savcı ve hakim kararlarına dayanan sayısız soruşturmayı başarıyla yürütmüşlerdir. Dikkat edilecek olursa müvekkiller tarafından yürütülen tüm soruşturmalar, eşlerinin dahi bilmesine fırsat verilmeden üstün bir görev bilinciyle gizlilik içinde gerçekleştirilse de bugün kendilerine yapılan operasyonun işleyişine ve görevi devralan yeni görevlilerin ellerinde tuttukları yüksek öneme haiz soruşturma dosyalarının neredeyse tümünün medyaya yansıdığı ve deşifre olduğu düşünüldüğünde ne demek istediğimiz çok net anlaşılacaktır. Paralel örgüt 7 bin kişiyi dinledi ve Penisilvanya başlıklı haberlerle başlayan ve sonrasında bir takım gazeteler ve sosyal medyada yapılan yanlış yorum ve bilgilendirmeler üzerinde olmuştur. Kudüs ordusu terör örgütüne yardım; oysaki TEM şube müdürlüğüne müvekkillerden sonra atanan şube müdürü ve arkadaşları, çıkan haberler dinleme listeleriyle soruşturmaları ihlal etmekle kalmayıp haklarında soruşturma yürütülen örgüt üyeleri ve yöneticilerini deşifre etmiş soruşturmaları hakarete uğratmak suretiyle örgütlerin soruşturmalardan haberdar olmasını sağlamış ve örgüte doğrudan yada dolaylı yardım etmişlerdir. Gizliliği ihlal edilen soruşturma Yargıtay tarafından 2002 – 2014 yıllarında onanan ve bugüne kadar yüzlerce soruşturmaya konu Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olaylarınında aralarında bulunduğu 18 ayrı saldırıyı gerçekleştiren ‘Selam Tevhid Kudüs Ordusu Terör Örgütüdür’ bilindiği üzere ülkemizde bir yapının terör örgütü olarak anılması Yargıtay tarafından onanmasına bağlıdır. Müvekkillerime bu yapılan hukuksuz ve vicdansızlıktır.” diye konuştu.

‘EMNİYET AMİRİ GÖZALTINA ALINIRKEN BANA CEVŞEN VE EŞİNE HEDİYE ALDIĞI BAŞÖRTÜSÜNÜ VERDİ’

Emniyet Amiri Hikmet Kapan’ın avukatı Özgür Gümüş ise Hikmet Kapan’ın gözaltına alındığı sırada kendisine kitaplığında bulunan Cevşen’i ve eşine hediye aldığı Ay Yıldızlı başörtüsünü verdiğini söyledi. Başörtüsünü omzuna asan Gümüş, "hükümete kapak olsun" dedi.

‘OĞLUMU BEN UĞURLADIM SENİNLE GURUR DUYUYORUM BAŞINI EĞME DEDİM’

Ömer Köse’nin annesi ise, “Oğlumun işi sadece hırsız kovalamaktı başka hiçbir işi yoktu. Allah onlara da böyle bir evlat nasip eylesin. Kendisini ben uğurladım seninle gurur duyuyorum dedim. Güle güle git hiç kafanı eğme dedim.” diye konuştu.

Ömer Köse’nin eşi ise bu operasyonlarla eşlerinin vatana ihanet etmediklerini tescillenmiş olduğunu ve bu operasyonu tüm Türkiye gibi kendilerinin de akşamdan beri beklediklerini söyledi. 

Baş Komiser Mehmet Işık’ın eşi ise, “Ben gece 2'de çocuğumla yalnız kaldım. Kapıya bangır bangır vurdular. Eşimi aldılar. Çocuğum babasının arkasından ağladı. Biz mağdur duruma düştük, zulme uğrayanlardan olduk. Haksızlık yapmadık, yolsuzluk yapmadık, çalmadık. Mazluma zulmetmek kolay dünya onu alkışlasın şimdi. Eşime de arkadaşlarına da güveniyorum haksız bir şey yapmadılar.” şeklinde konuştu.

‘EŞİM BAKAN ÇOCUKLARI GİBİ, REZA ZARRAB GİBİ HARAM YESELERDİ ELİNE KELEPÇE TAKILMAYIP DIŞARIDA RAHATÇA GEZERDİ’

Gözaltındaki polislerden Fatih Keleş’in eşi ise, “Yaptıkları her şeyin arkasındayız. Çünkü yaptıkları hiç yanlış bir şey yok. Haram yemediler. Haram yeselerdi zaten burada olmazlardı. Dışarıda gezenler gibi eline kelepçe takılmayıp, bakan çocukları gibi Reza Zarrab gibi zaten rahatça gezerlerdi. Haksızlık yapmadıkları için, kanuna aykırı hiçbirşey yapmadıkları için zaten kanunu bilen incelesin hiçbir kanuna aykırı bir şey bulamaz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

23 Temmuz 2014 00:17
DİĞER HABERLER