Gümrük Bakanlığı'nın bilirkişi raporunda Zarrab'la ilgili bomba detay

Gümrük Bakanlığı'nın bilirkişi raporunda Zarrab'la ilgili bomba detay
Bilirkişi Sarraf'ı suçladı: 292 kilo altın gizlice sokuldu, rüşvet, kaçakçılık ve kara para suçu var!
AKP'li 4 Bakan'ın istifasıyla sonuçlanan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP, "Hükümete darbe girişimi" olarak sunmuştu. Ancak Erdoğan'ın ve AKP'nin yolsuzlukları "darbe girişimi" diye sunması Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yalanlıyor.

T24'ten Arzu Yıldız, 17 Aralık soruşturma dosyasına da giren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayırsever işadamı" dediği Reza Zarrab'ın Gana'dan sahte evrakla Türkiye'ye getirdiği uçaktaki 1,5 ton altın ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bizzat bu konuyla ilgili görevlendirdiği bilirkişinin raporunu yayınlandı.

BİLİRKİŞİ'Yİ BİZZAT GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GÖREVLENDİRİYOR

Bilirkişi raporunda, 1,5 ton altının yaklaşık 30 milyon lira değerindeki 292 kilosunun gizlice Türkiye'ye sokulduğu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "hayırsever işadamı" dediği Rıza Sarraf'ın bilgisi ve talimatları doğrultusunda gümrük memurlarına rüşvet teklif edildiği belirtildi.

RÜŞVET, KAÇAKÇILIK VE KARA PARA SUÇU İŞLENDİ

AKP Hükümeti'ne bağlı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen Bilirkişinin raporunda "kaçakçılık" suçunun işlendiği, ve kara para aklama trafiği gözlendiği anlatıldı ve savcılıktan işlem yapılması istendi. 

GÜMRÜK BAKANLIĞI BİZZAT SAVCILIKTAN TALEP ETMİŞ

Bilirkişinin raporunda çok önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor. Raporda rüşvet, kara para aklama ve kaçakçılık suçlamaları bizzat bilirkişi tarafından tespit edilirken, Savcılıktan da bu konuyla ilgili işlem yapılması isteniyor.

Yani Erdoğan ve AKP'nin "darbe girişimi" diye sunmaya çalıştığı 17 Aralık soruşturmasına giren bu rüşvet ve kaçakçılığın soruşturulmasını bizzat Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Savcılıktan talep ediyor.

ERDOĞAN, REZA ZARRAB İÇİN "HAYIRSEVER" DEMİŞTİ

Öte yandan Bakanlığın görevlendirdiği bilirkişi raporunda Reza Zarrab için çok ağır suçlamalar bulunuyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tutuklanan İranlı Reza Zarrab'a o dönemde Başbakan olan Tayyip Erdoğan sahip çıkmış ve "hayırsever" işadamı demişti. 

Gümrük Birliği'nin Bilirkişi raporunda ise Reza Zarrab'ın bilgisi ve talimatları doğrultusunda gümrük memurlarına rüşvet teklif edildiği belirtiliyor.


22 Eylül 2014 12:04
DİĞER HABERLER