HDP ve HDK hukuku tanımadı; eşbaşkanlığa devam

HDP ve HDK hukuku tanımadı; eşbaşkanlığa devam
HDP ve HDK Kadın Meclisi yürütmeyi durdurma kararını kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi’nin ‘Eşbaşkanlık Çalışma Yönetmeliği’ hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Zaman'ın haberine göre, HDP ve HDK, ortak açıklamayla kararın hukuka aykırı olduğunu ve ‘eşbaşkanlık’ sisteminin ortadan kaldırılamayacağını belirtti. Söz konusu sistemin, demokratik işleyişin bir parçası olduğunu vurguladı.

'EŞBAŞKANLIK'IN YÜRÜTMEYİ DURDURDU'

HDP ve HDK tarafından yapılan ortak açıklamada, kararın hukuka aykırı olduğu ve ‘eşbaşkanlık’ sisteminin ortadan kaldırılamayacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi tarafından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce kabul edilen ‘Eşbaşkanlık Çalışma Yönetmeliği’ hakkında hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

'KARARLARI TANIMIYORUZ'

Büyük bir mücadele ve emek sonucunda hayata geçirilen, kadın mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olan eşbaşkanlık sistemi şimdi erkek egemen devlet zihniyeti eliyle geri alınmak istenmektedir. AKP hükümeti, eşbaşkanlık sistemini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ancak bilinmelidir ki, bu çabalar sonuçsuz kalacaktır. Mahkemelerin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararlarını tanımadığımızı ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceğimizi söylüyoruz.”

01 Kasım 2014 08:01
DİĞER HABERLER